Els pescadors pagaran entre tots les multes pel bloqueig de ports

L'assemblea de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, celebrada ahir a Cambrils, ha decidit que les multes imposades per l'Estat al centenar d'embarcacions d'arreu de Catalunya que van participar en el bloqueig dels ports de Barcelona i Tarragona l'octubre del 2005 per protestar per l'increment del preu de gasoil es pagaran «solidàriament» entre tots els pescadors catalans. Segons el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Eusebi Esgleas, cada barca de les 32 confraries catalanes cedirà un tant per cent del que va cobrar d'ajudes per al consum de gasoil per tal de pagar les sancions, que pugen a 600.000 euros.

«Continuarem lluitant per mirar que ens condonin les multes, però sabem que és complicat», va dir Esgleas, que hi va afegir: «Si cal pagar, ho farem solidàriament tots els pescadors de Catalunya. Considerem que els vaixells que van participar en els bloquejos hi eren en representació de tota la pesca.» Esgleas va destacar que aquesta decisió es va aprovar per unanimitat «i sense cap discrepància» en l'assemblea de Cambrils.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.