El sector hoteler preveu que aquest estiu l'ocupació baixarà un 10%

S'estima que a l'agost s'acostarà al 90% en algunes zones, però que no salvarà la temporada

L'agost marca el pic de l'ocupació hotelera, i aquest any es preveu que en algunes zones es cobriran el 90% de les places i en d'altres el percentatge se situarà entre el 75% i el 80%, amb les reserves de darrera hora i en dies puntuals, com és la segona quinzena d'agost. Aquesta previsió és lleugerament inferior a la de l'any passat, on en algunes zones es va arribar al 95%. L'agost no salvarà la temporada turística, segons va destacar el president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines, Antoni Escudero. «Està fallant el turisme europeu a causa de la crisi, i el sector es ressent del context econòmic actual», va indicar Escudero.

Al juliol la baixada de l'ocupació als hotels de les comarques gironines va ser del voltant del 10%, i en algunes zones es va superar el 20%, segons dades de la federació, i pel que fa al conjunt de la temporada es preveu que la mitjana de descens se situarà en el 10%. «La temporada s'escurçarà i actualment, en ple mes d'agost, encara hi ha places de sobra», va afegir-hi Escudero.

Segons un informe de la federació d'hostaleria sobre previsions d'ocupació per aquest agost per zones, són de mitjana del 87% al Baix Empordà, del 75,13% a l'Alt Empordà, del 81% al Gironès i el Pla de l'Estany, del 82,7% a Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar, del 42% a la Selva interior, del 48% al Ripollès i del 52% a la Garrotxa. Segons es destaca, les estades al litoral i a l'interior són més curtes, amb una mitjana en el període d'estada màxim de 8 dies.

Al litoral, la previsió d'ocupació mitjana és del 80%. «S'ha de recordar que en els últims anys s'ha marcat una tendència de reservar en l'últim moment», s'indica en l'informe. Les estades són cada vegada més curtes, amb una mitjana de 4 i 5 dies.

A les zones de muntanya hi ha una previsió d'ocupació per a l'agost del 50%, i a les zones de l'interior, del 60% i el 70%.

El turisme interior marca l'agost

Pel que fa al perfil de turista d'aquest mes d'agost, dominen clarament els visitants del territori català i del conjunt de l'Estat espanyol, amb un percentatge del 60% al 90% en algun cas en relació amb els turistes de fora de l'Estat. L'afluència de turistes estrangers a l'agost disminueix notablement en relació amb altres mesos, amb un percentatge màxim que volta el 40% en alguna zona de la demarcació. Aquesta circumstància s'ha repetit en altres anys. Entre els turistes estrangers, destaquen els francesos, britànics, alemanys, holandesos, italians i belgues. També ha augmentat en algunes zones, com és el cas del Baix Empordà, l'afluència de turistes procedents de Noruega, Suècia i Dinamarca.

El president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques Gironines especifica que aquest estiu s'ha notat una baixada, en general, del nombre de turistes anglesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.