Creen una empresa simulada a Girona per formar persones desocupades

Forma part del Girona Innova de l'Ajuntament i és del sector de l'embalatge

La nova empresa s'ha creat per mitjà de la metodologia Sefed (simulació d'empreses amb finalitats educatives). Els alumnes treballen en els llocs que es creen dins l'empresa, com són, en aquest cas, els departaments de recepció, màrqueting, vendes, logística i compres. Entre altres funcions, porten la comptabilitat de proveïdors i clients, els contractes del personal i recursos humans i el pagament d'impostos.

La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, destaca que els resultats han estat molt positius. Aquest agost ha acabat el primer curs de formació en simulació d'empreses dins el Girona Innova, que ha servit per format 13 persones desocupades, i a partir del 15 de setembre l'empresa simulada (que han creat els primers alumnes) es tornarà a posar en marxa per formar 15 persones que vulguin treballar en l'àmbit administratiu.

Els alumnes que han participat en la primera experiència són persones desocupades provinents de diferents sectors, que han quedat sense feina a causa d'un expedient de regulació d'ocupació o perquè la situació econòmica de la seva empresa ha empitjorat i busquen noves oportunitats laborals. És el cas, per exemple, de la Núria, que va treballar més de 30 anys com a administrativa en una empresa tèxtil i després de l'ERO vol formar-se en altres àmbits, o de la Glòria, que era autònoma en una empresa familiar i que a causa de la crisi ha de buscar feina fora de casa.

«Girem ja genera beneficis»

La nova empresa «ja ha obtingut beneficis», segons indica la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat. «Són simulats, però també reals per la millora de la capacitació professional dels alumnes», afirma Alsina. Des de l'Ajuntament es divulgarà aquesta experiència a les empreses adherides a la borsa de treball del Servei Municipal d'Ocupació per tal que coneguin els avantatges que ofereix aquest tipus de formació i ho tinguin en compte a l'hora de valorar currículums laborals.

Per engegar el programa de simulació s'han contractat dues formadores expertes en el camp administratiu i comercial i s'ha habilitat un espai en un local de lloguer com a seu de l'empresa, on s'ha instal·lat l'equipament informàtic necessari. L'actuació del Girona Innova té un cost d'uns 90.000 euros, cofinançats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. «El programa Sefed ha tingut bons resultats en aquelles demarcacions on ja s'ha implantat i esperem que això passi a Girona», afegeix Alsina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.