Els càmpings i apartaments frenen la caiguda de l'ocupació turística a Catalunya a l'agost

La baixada aquesta primera quinzena és d'un 3%, i al juliol va ser d'un 10%

Al llarg de la primera quinzena d'agost, els càmpings han registrat una ocupació del 82%, amb la qual cosa han pujat 2 punts respecte a les dades registrades en el mateix període de l'any anterior, fet que permet la recuperació a mesura que avança la temporada, ja que durant la segona quinzena de juliol l'ocupació va ser del 70%. Els càmpings que han tingut més protagonisme són els situats a la costa barcelonina, concretament de la zona del Garraf, i a Lleida.

Un altre dels factors que han contribuït a la recuperació del sector durant el mes d'agost és l'alta demanda d'apartaments turístics, un sector que a l'Estat ha arribat al 83% d'ocupació, amb la qual cosa s'ha desmarcat fins a 5 punts per damunt de la seva variació interanual. Les zones que més han contribuït al creixement d'aquesta oferta durant la primera meitat d'agost són la Costa Daurada, la Costa Brava i la costa del Garraf.

L'ocupació dels hotels catalans ha arribat només al 80%, fet que suposa un descens interanual de 3,5 punts, però ha continuat la dinàmica d'alentiment de la caiguda, que el sector segueix des del juny passat. Malgrat això, la caiguda no ha estat dràstica per l'alta ocupació als hotels barcelonins, que han arribat al 85% de capacitat, i també gràcies a l'ocupació generalitzada al llarg de tot el litoral català, que ha oscil·lat entre el 80% i el 90%.

Al juliol, Catalunya, amb més d'1,6 milions de turistes, va ser la destinació que més turistes va rebre en aquest mes tot i caure un 10% respecte al juliol del 2008. Entre el gener i el juliol, Catalunya va rebre set milions i mig de turistes, un 12% menys que en el mateix període de l'any passat.

Destaca l'increment del nombre d'arribades de turistes francesos, italians i portuguesos, i el petit descens dels procedents d'Alemanya. La quantitat de turistes britànics va continuar caient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.