Catalunya va registrar un 67,28% d'ocupació hotelera al juliol

Catalunya va registrar al juliol un nivell d'ocupació hotelera del 67,28%, darrere de les Balears, que van arribar a tenir una ocupació del 81,5%, segons dades que va fer públiques ahir l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Catalunya va ser també una de les principals destinacions escollides pels no residents a l'Estat espanyol per passar les vacances, tot i que la taxa interanual ha caigut un 6,8%. En total, els hotels catalans van sumar 6,1 milions de pernoctacions al juliol, i els del conjunt de l'Estat, 32,9 milions, amb un descens d'un 5,5% en comparació amb el mateix mes del 2008.

Com a conseqüència de la crisi, els preus han tingut una correcció a la baixa, que en el cas de Catalunya és del 8,8%, una mica inferior al 9,3% del mes precedent. Aquest descens és també inferior a la mitjana de l'Estat, on els preus dels hotels van caure al juliol un 6%.

Segons les dades de l'INE, al juliol, la Costa Brava va sumar 1,79 milions de pernoctacions; la Costa Daurada, 1,51 milions, i la costa de Barcelona, 1,27 milions. La zona turística catalana per major grau d'ocupació de places hoteleres és la costa del Maresme, amb un 82,1%. Catalunya va ser una de les principals destinacions dels viatgers espanyols, amb taxes interanuals de pernoctacions del 6,1%.

Al conjunt de l'Estat, els preus hotelers van baixar a totes les comunicats autònomes tot i que les baixades més rellevants en l'índex de preus hotelers (IPH) és a les Balears, Catalunya, Andalusia, les Canàries i el País Valencià, amb un pes total del 78,6%, i totes van registrar taxes negatives. Els preus van disminuir respecte a l'any anterior en la majoria de categories hoteleres, malgrat que en els de cinc estrelles és on hi va haver el descens més important.

Estrangers amb baix cost

Més de la meitat dels passatgers internacionals que van arribar a l'Estat espanyol el juliol passat van utilitzar aerolínies de baix cost, segons un estudi elaborat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. En total es van rebre 6,4 milions de passatgers estrangers, el 51,9% dels quals van utilitzar una companyia de baix cost, l1,4% menys que en el mateix mes del 2008. El 48,1% de les arribades van tenir lloc a través d'aerolínies tradicionals, fet que suposa 3,08 milions de passatgers i una caiguda del 10,4%. En l'acumulat dels set primers mesos de l'any, el nombre total de passatgers internacionals que van arribar a l'Estat utilitzant l'avió es va situar en 31,7 milions, fet que suposa un descens del 10,4%. Les principals companyies de baix cost continuen sent Ryanair, Easy Jet i Air Berlín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.