L'Ajuntament de Lloret fixarà quin tipus de botiga es podrà obrir a cada carrer perquè hi hagi més varietat

L'objectiu és que el comerç de qualitat guanyi terreny al de records turístics

Quan es va aprovar el pla d'ordenació d'equipaments comercials (POEC) de Lloret, ara fa un any, l'Ajuntament disposava de dades que revelaven que un 25% dels lloretencs fan les seves compres alimentàries fora del municipi. I és que un 80% dels 1.200 establiments comercials de la vila estan orientats a satisfer el turisme. Botigues de records, bars i restaurants han col·lapsat les zones comercials. Per aquest motiu, i des de fa un temps, l'Ajuntament aposta per una adaptació de les zones comercials.

El pla d'usos que s'està elaborant definirà quines activitats comercials seran compatibles a cada carrer en funció de les botigues que ja hi hagi. I, si ha un excés d'un tipus de comerç, es prohibirà l'obertura d'altres comerços de la mateixa línia.

El pla tindrà caràcter de norma i, per tant, donarà potestat a l'Ajuntament per decidir quina botiga i de quin tipus es pot obrir. Així, ja s'ha començat a fer una anàlisi de l'oferta de cada zona. L'objectiu no és cap altre que potenciar la varietat comercial, apostant pel comerç de proximitat i les franquícies de qualitat, perquè guanyin terreny al gran nombre de botigues de records.

Dins un pla global de millora

L'Ajuntament de Lloret ja fa un temps que impulsa diverses accions que s'emmarquen en un pla global de millora del comerç urbà. L'any passat es va aprovar el pla d'ordenació d'equipaments comercials (POEC), que ara es complementarà amb aquest pla d'usos comercials. Aquest any també ha entrat en vigor una ordenança que prohibeix penjar mostres comercials als carrers, una normativa polèmica ja que, tot i que la majoria de comerciants ho han acabat complint, una part del sector continua penjant mostres a les façanes. Amb aquestes mesures es pretén millorar la qualitat dels establiments i la seva estètica, i que els productes exposats estiguin més actualitzats i ofereixin una imatge més atractiva, tant per al visitant com per als residents a la població. Per l'Ajuntament, un dels exemples més consolidats d'aquesta nova línia estratègica és el carrer Sant Pere, situat al centre de la vila.

A part dels projectes de caràcter normatiu, la regidoria de Comerç també ha apostat darrerament per impulsar diverses accions promocionals, com per exemple la Passarel·la de Lloret, la fira medieval o la botiga al carrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.