Les ofertes a hotels salven la temporada a la Costa Daurada central, amb una mitjana d'ocupació del 92%

Mitjançant les rebaixes en els preus i les ofertes, els hotels de la Costa Daurada central han aconseguit mantenir gairebé els mateixos nivells de clientela d'altres anys durant l'agost, si bé cal destacar que els mesos de juny i juliol els va costar bastant arrencar. El vicepresident de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Joan Antoni Padró, constata que els establiments hotelers han assolit una mitjana del 92% d'ocupació en la primera quinzena d'agost: «En el mateix període de 2008, es va arribar al 94%. Pensem, però, que aquests dos punts de menys gairebé són anecdòtics, ja que parlar del 92% és gairebé dir que, tècnicament, els hotels estan plens».

Poques consumicions

Diverses tàctiques a què han hagut de recórrer els hotels, per exemple, han estat donar algun servei gratuït, que l'estada sortís de franc als nens, o bé oferir un dia sense pagar als clients que reservaven una estada llarga. En referència a això, Padró recalca que, si bé la quantitat de gent és semblant a la de l'any passat, la facturació sí que ha estat inferior: «A nivell econòmic, la temporada ha estat francament dolenta. Realment, no havia sigut així des de 1992 i 1993». Hi ha contribuït el fet que els turistes «fan molt poques consumicions dels diners de butxaca»; és a dir, que hi ha hagut una davallada dels productes que compren a les botigues dels hotels i que freqüenten poc les cafeteries.

Turistes britànics

També durant la primera quinzena d'agost, el turisme a la Costa Daurada provinent d'arreu de l'Estat espanyol ha arribat al 38%, mentre que l'estranger ha estat bastant superior, i ha assolit el 62% restant. De l'anàlisi de les dades, Joan Antoni Padró en conclou que, de fora de l'Estat, la procedència més nombrosa és la dels visitants britànics, com ha passat altres anys.

LA FRASE

Joan Antoni Padró
President de l'associació hotelera salou-cambrils-la pineda
«Durant la primera quinzena d'agost, els establiments han tingut la mateixa quantitat de clients que altres anys, si bé la facturació recaptada ha estat inferior»

Els apartaments no s'escapen de les reserves a última hora

g. p

«Bastant dur». Així qualifica que va ser l'inici de la temporada Josep Graset, president de l'Associació d'Apartaments Turístics de la Costa Daurada: «Els apartaments no són diferents dels hotels. Quan patim, patim tots». Com també ha passat en la resta de sectors relacionats amb el turisme, durant l'agost «hem treballat força bé» ja que s'han repetit les xifres de l'any passat, amb una ocupació de més del 90%, que confia que es pugui mantenir fins el pròxim 13 de setembre. Com a fet «curiós», Graset afegeix que també han notat que cada vegada la gent «retarda més» el moment de fer les reserves. Part de l'explicació és que, a través d'Internet, «els clients es fan el seu propi paquet, aprofitant ofertes d'última hora».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.