La Taula de Comerç alerta que un retard en la llei de comerç crearà un buit legal

La Taula de Comerç, liderada per l'Agrupació de Comerciants de Catalunya (ACC), tem que hi hagi un buit legal en els equipaments comercials a Catalunya si no s'aprova la llei de comerç abans del 28 de desembre. La nova llei ha de regular la superfície dels establiments comercials en funció del nombre d'habitants del municipi on estan situats amb l'objectiu de mitigar els excessos que protagonitzen grans superfícies en territoris que, en proporció, estan poc poblats.

Portaveus de la secretaria de Comerç de la Generalitat han admès que consensuar la llei de comerç amb totes les parts implicades «requereix temps», però han assegurat que l'esborrany actual es convertirà en projecte de llei i s'aprovarà abans que acabi aquesta legislatura.

En declaracions a l'agencia de notícies Efe, el president de l'ACC, Jordi Vilaprinyó, adverteix que si el Parlament no aconsegueix aprovar el que encara és un esborrany hi haurà «un gran buit legal que s'aprofitarà per sol·licitar moltes llicències sense legislació». Per aquest motiu, Vilaprinyó ha demanat que se «suspenguin les concessions de llicències mentre la llei no entra en vigor». El fet que quedi menys d'un any per acabar la legislatura actual fa que les associacions de comerciants posin en dubte que es completi tot el tràmit parlamentari, a menys que es doni caràcter d'urgència a la llei.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.