La febre de les màquines expenedores de llet arriba a Olot, on també se'n pot comprar de descremada

La febre de les màquines expenedores de llet també ha arribat a Olot. L'empresa La Vaqueria d'Osona n'ha posat una en funcionament, amb la novetat que també se n 'hi pot comprar de desnatada. En concret, està situada a la gasolinera BP, a l'encreuament de la carretera a Santa Pau.

Aquesta empresa ja té una xarxa de màquines instal·lades a la comarca d'Osona i la d'Olot és la primera que obre a la demarcació de Girona. La intenció és obrir-ne més a l'àrea de la Garrotxa, segons va explicar el promotor de La Vaqueria, Pol Collell, que ja va avançar que s'està negociant instal·lar una nova màquina al mercat del Rengle de la capital garrotxina.

Com continuava explicant Collell, el preu del litre de llet és d'un euro. La novetat d'aquesta màquina és que ofereix dos sortidors: un per a llet sencera i, l'altre, per a la descremada. Pel que fa al ritme de vendes, Collell no va voler precisar els litres de llet que s'han venut però va afirmar que «es compleixen les expectatives».

Arreu de la demarcació

Les màquines expenedores de llet comencen a ser habituals a les comarques gironines. El primer impulsor va ser la societat de ramaders de Campllong Via Làctea 2001 SLU. Ja en tenen d'obertes a Salt, Cassà i Girona. I la previsió és que a la tardor també n'hi hagi a Anglès, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell, Llagostera, Albons, Olot i Banyoles. Aquesta llista, però, no és tancada i és probable que s'allargui a causa de l'èxit de la iniciativa.

En aquest sentit, les màquines expenedores de llet que hi ha a l'entrada del mercat de Salt i a Cassà de la Selva tenen una mitjana de vendes de dilluns a dijous d'uns 340 litres al dia. A Salt, el divendres i el dissabte puja bastant, fins als 500 litres, i a Cassà de la Selva també puja fins cap als 450 litres. En canvi, els diumenges la venda es torna a estabilitzar fins a situar-se entre els 350 i els 400 litres. Les màquines ofereixen llet pasteuritzada de qualitat directament dels productors les 24 hores del dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a