Competència vol més llicències de gasolineres per fer baixar els preus del carburant

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) ha apel·lat a les administracions públiques per facilitar l'entrada de nous competidors en el sector de les gasolineres, una mesura per afavorir que els preus dels carburants per a automòbils disminueixin. En l'últim informe, la CNC estima que la competència és reduïda per les traves administratives per obrir noves estacions de servei i també pels criteris que se segueixen en els processos de concessió. L'organisme diu que la competència augmentaria si els hipermercats es llancessin a obrir gasolineres i més operadors a l'engròs, que no siguin Repsol, Cepsa ni BP, també augmentessin la seva xarxa d'estacions. No obstant això, pensa que aquests processos resulten limitats per l'adjudicació en concursos públics de gasolineres en bloc a un mateix grup i per les barreres administratives, sobretot dels ajuntaments, perquè els hipermercats tinguin gasolineres.

El document constata com a l'Estat espanyol se supera la mitjana comunitària del preu abans d'impostos de la gasolina sense plom 95 i del gasoil, i dels marges bruts de distribució d'aquests carburants; mentre que el marge de preus de tots dos carburants; és a dir, la competitivitat, «és molt reduïda».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.