Roche preveu vendes de més de 1.300 milions d'euros del fàrmac Tamiflu

La companyia farmacèutica suïssa Roche, després de revisar a l'alça les estimacions de resultats per al 2009 i el 2010, preveu tancar aquest any amb unes vendes del seu medicament antiviral Tamiflu de més de 1.300 milions d'euros. Roche no descarta nous «casos aïllats» de «resistència» de la grip nova al fàrmac. Les perspectives continuen obertes per a la companyia suïssa, gràcies sobretot a l'impacte generat per l'extensió de la grip A, si bé el responsable de la divisió farmacèutica, William Burns, ha volgut destacar que el negoci presenta una evolució favorable fins i tot si es descomptés l'efecte de les vendes de Tamiflu.

La companyia confia a mantenir en la segona meitat d'any el ritme de vendes del seu fàrmac, d'una mica més de 1.000 milions de francs suïssos (uns 660 milions d'euros) en el primer semestre, de manera que tancaria el 2009 amb unes vendes totals per sobre dels 1.300 milions.

Les vendes a governs i institucions, com a mesura de prevenció per a la grip A, van fer disparar la facturació del medicament, que va passar de 32 milions d'euros en el segon trimestre del 2008 fins als 401 milions entre l'abril i el juny del 2009. Les últimes dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) eleven el nombre de morts associats a l'efecte de la grip A als 2.837.

Les accions de la companyia suïssa es van cotitzar ahir a mitja sessió amb pujades del 0,4%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.