Cada entitat mantindrà l'hegemonia al seu territori, però no en tindrà a fora

La nova xarxa comportarà el tancament d'unes 200 oficines

El que ja està decidit és que cada entitat financera mantindrà el seu nom i la seu central al seu territori d'origen. Així, a les comarques gironines, les oficines continuaran responent a la marca Caixa Girona. En els territoris d'expansió, les seus adquiriran el nom del nou grup financer, que serà complementari a la resta de la xarxa.

El que s'ha de decidir aquest mes, entre altres coses, és quina dimensió ha de tenir la nova xarxa i quantes oficines caldrà clausurar. En un principi, es parla d'unes 200. Tenint en compte que Caixa Girona mantindrà l'hegemonia a la demarcació, el més probable és que les seus de la resta d'entitats al territori gironí desapareguin.

Analitzant la distribució d'oficines de les quatre caixes, trobem que a la nostra demarcació només coincideixen totes quatre a la ciutat de Girona: Caixa Manlleu té 3 oficines; Caixa Terrassa, 7; Caixa Sabadell, 3; i Caixa Girona, 24 –segons les dades d'implantació que apareixen a les pàgines web de cada entitat–. Si es continua en la línia que s'ha marcat inicialment, només es mantindran les oficines de l'entitat gironina, i la resta desapareixeran.

Caixa Sabadell i Caixa Terrassa, a més de la ciutat de Girona, també tenen presència a pràcticament totes les comarques gironines (vegeu el gràfic de la informació). En tots els municipis en què són presents també hi ha, com a mínim, una seu de Caixa Girona. Per tant, totes les oficines que no siguin de l'entitat gironina perillen.

El principal problema és què es farà en aquells territoris que no són originaris i on s'han expandit les 4 entitats. Estem parlant de les comarques de Lleida i Tarragona, o de ciutats fora del nostre país, com ara Madrid. També caldrà aclarir la distribució a la resta de comarques barcelonines que no són originàries ni de Sabadell, ni de Terrassa ni de Manlleu.

Caixa Girona en tancarà

Des de la vessant contrària, Caixa Girona també haurà de clausurar seus fora del seu territori d'origen. Les que tenen més probabilitats de desaparèixer són les del Vallès Occidental (16); Vallès Oriental (7) –comarques de domini de les caixes de Sabadell i Terrassa–, i Osona (4) –territori d'origen de Caixa Manlleu–.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.