Tata estudia instal·lar a Catalunya una planta de muntatge de cotxes elèctrics

La multinacional índia també valora altres emplaçaments, com Andalusia, Noruega o el Regne Unit

El projecte està encara en una «fase molt embrionària i d'exploració», segons va explicar el director general de la filial espanyola de Tata Motors, Eduardo Dívar, però la intenció va ser confirmada pel conseller delegat de Tata Motors European Technical Centre, Clive Hickman, durant l'acte de ratificació del projecte Movele –d'introducció del vehicle elèctric dins els entorns urbans– entre els ministres d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, i els alcaldes de Barcelona, Madrid i Sevilla, en un acte celebrat ahir a la capital espanyola.

La planta s'encarregaria només de l'acoblament i muntatge final dels cotxes elèctrics de la companyia, perquè rebria les carrosseries i les piles des d'altres plantes del grup, i és bastant probable que el model que finalment es munti sigui l'Indica Vista.

Sigui com sigui, la decisió del seu emplaçament definitiu dependrà en gran part de l'import de les ajudes administratives, ja que el país més ben situat, per ara, és Noruega, on Tata ja fabrica les piles per a cotxes elèctrics després de tancar una aliança amb l'empresa local Miljo Greenland.

Tata Motors és un dels fabricants més implicats en la producció i expansió dels cotxes elèctrics i, a banda de l'acord amb l'empresa noruega Miljo Greenland per fabricar polímers de ions de liti per al model Indica Vista també té un altre acord amb GM. Aquesta darrera és una empresa de tecnologia elèctrica a l'òrbita de Chrysler que produeix el comercial lleuger Tata ACE, el muntatge del qual es realitzarà a la planta Hispano Carrocera, a Saragossa.

El fabricant indi també preveu aplicar la tecnologia elèctrica al seu model Nano, el cotxe amb el qual Tata vol elevar els índex de motorització en les economies emergents, donat el seu baix preu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.