El govern local de Sitges sosté que el municipi «està suportant bé la crisi»

L'alcalde explicarà les mesures municipals per afrontar la situació econòmica en un cicle de xerrades

«Vull fer explicar a la ciutadania el que volem fer», assegura l'alcalde de Sitges, Jordi Baijet, a l'hora de parlar del nou cicle de xerrades que estrenarà l'Ajuntament aquesta tardor. Un dels temes que Baijet exposarà als ciutadans és el nou programa estructural per a la sostenibilitat econòmica, el PESE 2015, una proposta «per fer sostenible el projecte Sitges» que ha d'estudiar «què costa el Sitges» que vol el govern, i «com es podrà finançar» fins al 2015.

La posada en marxa de l'agència de turisme del municipi fa dos anys «ha fet possible» que el municipi «hagi passat un estiu amb bona nota», segons Baijet. Per l'alcalde, el turisme «ha de generar llocs de treball»; també ho ha de fer, però, «l'economia creativa», que ha de complementar-se amb el turisme, i que permetrà projectes com una universitat de l'art o la creació d'un museu d'art de mans de la fundació Pere Stämpfli, segons el govern.

Canvi de model

En aquest sentit, Jordi Baijet destaca que el municipi ha d'intentar «no només sortir de la crisi a través del turisme», sinó que és necessari un «canvi de model» per afrontar la situació. «En aquest moment crec que estem suportant bé la crisi com a vila», afegeix Baijet, que deixa clar, però, que els problemes econòmics «encara no s'han solucionat», i que assegura que fins a finals del 2010 la situació no millorarà. Per l'alcalde de Sitges, l'Ajuntament és «quasi el motor del poble», i «s'ha sumat» a les empreses per afrontar la crisi econòmica i obtenir noves «oportunitats» quan la situació econòmica millori.

Obres que costen un 30% menys

La crisi obligarà a deixar «alguns projectes al calaix», o com a mínim a «traslladar-los en el temps», segons l'alcalde de Sitges. Com a exemple, Jordi Baijet apunta a la construcció d'una nova biblioteca i arxiu municipals a la Plana Est, un projecte que el govern local no ha pogut posar en marxa; l'altra cara de la moneda són els deu milions que aportaran l'Estat espanyol, la Generalitat i la Diputació per remodelar els museus de la façana marítima del municipi. Segons l'alcalde, una obra ara costa un 30% menys que l'any passat», i això facilitarà que l'Ajuntament pugui continuar treballant altres projectes. «Crec en el fet de buscar recursos, en altres fórmules de finançament, en el fet de ser responsables amb les arques de l'Ajuntament», diu l'alcalde. El govern local descarta apujar impostos i taxes l'any vinent, i assegura que l'Ajuntament està realitzant una «reestructuració molt profunda» en l'àmbit organitzatiu per aconseguir ser més eficient.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.