Neix el major grup hoteler urbà espanyol

NH Hotels i Hesperia, el seu principal accionista, amb el vint-i-cinc per cent del capital, van signar ahir un acord per a la futura integració dels seus negocis dedicats a la gestió hotelera amb l'objectiu de crear «el major grup hoteler urbà espanyol». La cadena presidida per Gabriele Burgio ha destacat que l'operació haurà de produir «importants sinergies» tant pel que fa als ingressos com a les despeses i que en principi ha de permetre a NH Hotels dotar-se de «major capacitat competitiva», tenint en compte que passarà a gestionar els cinquanta-un hotels que són propietat o estan explotats per Hesperia actualment. De manera simultània a la formalització d'aquesta operació, NH Hotels ha anunciat també que Hesperia entrarà al seu consell d'administració. La Comisión Nacional del Mercado de Valores ha suspès la cotització borsària d'NH Hotels en aplicació del protocol preceptiu en aquests casos. En el moment de la suspensió, els títols cotitzaven a 4,31 euros.

En el marc de l'acord, les dues cadenes han establert també que el consell d'administració d'NH Hotels proposi a la junta general ampliar al vint per cent el límit dels drets de vot dels accionistes i reduir al cinquanta-un per cent el quòrum necessari per modificar o suprimir aquesta limitació. D'altra banda, es preveu que no faci falta recórrer a cap ampliació de capital. El preu de l'operació encara no s'ha fixat del tot. Les dues companyies van fer públic ahir un comunicat en el qual destaquen precisament el fet que l'acord permet a NH Hotels ampliar la seva presència estatal i internacional «sense haver de fer cap ampliació de capital i sense assumir cap deute» ja que la gestió s'integrarà sense haver d'adquirir propietats noves ni formalitzar lloguers. NH Hotels té actualment 349 hotels amb 52.676 habitacions repartits en vint-i-dos països d'Europa, Amèrica i Àfrica. D'altra banda té en marxa 54 projectes de construcció de nous hotels que suposen vuit mil habitacions més. Hesperia té en total 7.786 habitacions distribuïdes en cinquanta un establiments, dels quals quaranta-set són en territori espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.