Un programa de la Diputació i de Treball ensenyarà a buscar feina a través d'internet a 4.500 desocupats

Mar Serna alerta que un 70% dels nous aturats no tenen coneixements digitals

«En el segle XXI, qui no sigui a la xarxa està fora del món. Qui no sàpiga buscar feina per internet tindrà moltes menys oportunitats.» Així va justificar ahir la consellera la importància de promoure l'accés de tothom a les noves tecnologies, i els cursos que imparteixen la Diputació i el Departament de Treball són, per Serna, una manera de «reduir la bretxa digital». L'objectiu dels cursos, doncs, és donar oportunitats als desocupats perquè s'insereixin en el món laboral mitjançant el coneixement bàsic de les noves tecnologies, i posar al seu abast eines i tècniques que els ajudin a buscar feina per internet i a redactar el currículum. Les sessions formatives estan estructurades en dos mòduls de deu hores cadascun, i les vint hores de classe estan repartides en quatre sessions. El primer mòdul està dedicat a l'ofimàtica i a internet i el segon, a explicar les eines que els desocupats tenen a l'abast per buscar feina per internet.

Un total de 13 dinamitzadors estan impartint la formació. Aquestes persones provenen de l'atur i han estat preparades per tirar endavant el programa formatiu. El programa va començar a aplicar-se el juny passat i conclourà el desembre vinent. De les 4.500 persones que es poden beneficiar de la formació, 900 ja ho han fet. La mesura té un cost de 200.000 euros, destinats sobretot a pagar els sous dels formadors.

Biblioteques dinàmiques

L'espai triat per dur a terme els cursos han estat 42 biblioteques pertanyents a la xarxa de la Diputació, que disposen d'aula multimèdia. El president d'aquest organisme. Antoni Fogué, va defensar l'ús de les biblioteques com a espais formatius tot dient que aquests equipaments «han canviat molt en 20 anys: abans eren espais foscos i estàtics on només s'anava a llegir i a estudiar i ara són espais lluminosos i dinàmics que actuen com a motor de l'activitat cultural». Precisament, la presentació d'aquest programa es va fer ahir a la biblioteca de Bellvitge, un equipament que compleix aquestes característiques. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, va assenyalar la importància que les administracions treballin per garantir i millorar la formació dels ciutadans. «Estem fent un esforç molt important per ajudar la gent que necessita els recursos de l'administració», va assegurar. Fins al maig, Treball invertirà en aquesta ciutat 290.000 euros en accions formatives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.