Baixa un 10% el nombre de turistes estrangers que van visitar Catalunya a l'agost

El nombre de turistes que van visitar Catalunya el mes d'agost va arribar als 1,7 milions, un 10,1% menys que en el mateix mes de l'any passat, encara que la caiguda va ser de l'11,7% en els vuit primers mesos de l'any.

Segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), que va publicar ahir el Ministeri d'Indústria, gairebé la meitat del total de 6,7 milions de turistes estrangers que van arribar a l'Estat espanyol a l'agost van visitar Catalunya i les Balears, malgrat els retrocessos que van registrar les dues comunitats. El descens a Catalunya ha estat associat a la disminució del nombre de turistes procedents dels països nòrdics, mentre que a les Balears han notat la menor afluència de visitants d'Alemanya i el Regne Unit.

L'Estat espanyol va rebre en els vuit primers mesos de l'any un total de 36,9 milions de turistes estrangers, fet que suposa un descens del 9,9% respecte del mateix període de l'any anterior, mentre que en el mes d'agost van arribar 6,7 milions d'estrangers, un 8,1% menys.

El mercat francès ha continuat la seva recuperació. En canvi, el turisme britànic, origen de prop del 25% dels turistes internacionals que rep l'Estat, va aportar 282.000 turistes menys l'agost del 2009 respecte de l'agost del 2008. Malgrat això, cal destacar que la baixada en el nombre de visites dels britànics ha estat menor a l'agost (14,4%) que al juliol (16,1%). Tots els mesos del 2009, la taxa de baixada ha estat entre el 16% i el 17%. Alemanya també va tenir un retrocés, que va suposar rebre 167.000 visitants menys.

Pel que fa a les vies d'accés, l'aeroport, amb el 70,1% de les arribades, va registrar un descens a l'agost del 9,6%, mentre que la carretera va baixar un 4,5%.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.