Aproven l'augment salarial del 0,3 per cent per als empleats públics

El govern espanyol i els sindicats UGT, CCOO i CSI-CSIF van signar ahir l'acord per a la funció pública 2010-2012 que afectarà a més de 2,6 milions d'empleats públics de totes les administracions i que preveu una pujada salarial del 0,3% el primer any, així com una clàusula de revisió salarial. Aquest augment salarial tindrà un cost de 50 milions d'euros.

La vicepresidenta primera del govern estatal, María Teresa Fernández de la Vega, i els secretaris generals de la UGT, Julio Lacuerda, de CCOO, Enrique Fossoul, i el president de CSI-CSIF, Domingo Fernández, van mostrar la seva satisfacció després de la signatura perquè l'acord garanteix el manteniment del poder adquisitiu dels empleats públics (funcionaris i personal laboral).

De la Vega va explicar que es tracta d'un acord «marc, de legislatura» que incorpora 50 mesures per a la millora i modernització dels serveis públics, a més de desenvolupar l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Així mateix, recull en matèria retributiva el compromís d'apujar el sou dels empleats públics un 0,3% de la massa salarial el 2010 i una compensació, fixada mitjançant una clàusula de revisió, que es faria efectiva l'1 de gener del 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.