Els càmpings gironins han perdut un 3,7% d'ocupació aquest estiu i el sector es dóna per satisfet

Els càmpings gironins es donen per satisfets de les xifres d'ocupació de la temporada turística, que inicialment es preveia com una de les pitjors dels darrers anys i que ha acabat sent «acceptable». Concretament, s'ha registrat un descens d'ocupació del 3,7% de mitjana. I el sector és optimista amb vista a l'any que ve, tenint en compte que més del 70% de la seva clientela prové del centre i nord d'Europa, països que comencen a mostrar símptomes de superar la crisi econòmica.

Així ho va manifestar Josep M. Pla, elegit ahir en assemblea nou president de l'Associació de Càmpings de Girona, en una trobada que es va fer al càmping El Delfín Verde, a Torroella de Montgrí. Pla substitueix Jaume Genover, que va dimitir fa unes setmanes, després de 22 anys en el càrrec. Tot i això, Genover manté encara la presidència de la Federació Catalana de Càmpings.

Pla va manifestar que pren el càrrec amb l'objectiu de treballar en aspectes mediambientals i d'accessibilitat, potenciar els temes de formació entre els associats i «facilitar la vida als càmpings perquè cada vegada puguin obtenir millors resultats».

Huguet fa la cloenda

L'assemblea es va cloure amb un dinar que va ser presidit pel conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet. «Es preveia un estiu molt dolent i al final hem salvat la cara», va dir el conseller, que va animar els empresaris de càmpings a apostar per la innovació «per fer instal·lacions més sostenibles».

Així mateix, Huguet va afirmar que a Catalunya hi pot haver més oferta de càmpings. «A l'interior, sobretot, es detecten uns forats enormes que els inversors podrien ocupar», va dir el conseller, que va oferir «facilitar els tràmits i tot el que es pugui» als emprenedors que vulguin engegar projectes turístics d'aquest tipus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.