La despesa dels turistes estrangers va caure un 7,4% fins a l'agost

La despesa total realitzada pels turistes estrangers a l'Estat espanyol en els vuit primers mesos del 2009 va arribar als 33.547 milions d'euros, cosa que suposa un descens del 7,4% respecte al mateix període de l'any anterior, segons l'Egatur. Malgrat el descens, la despesa mitjana per persona va augmentar un 2,9% fins als 911 euros, mentre que la despesa mitjana diària de 93 euros es va mantenir constant.

Els turistes procedents del Regne Unit, que van ser els que van fer un major volum de despesa a l'Estat, un 23,7%, van registrar una baixada del 17% fins a l'agost, mentre que el segon, Alemanya, amb una quota del 18%, va reduir el seu en un 4,1% respecte al 2008.

A l'agost es va registrar el pitjor resultat quant al nombre de turistes internacionals a Espanya durant aquest mes en l'última dècada, amb un 8,1% negatiu, cosa que també va tenir el seu reflex en el volum de despesa, amb una disminució del 7,4%, fins als 6.429 milions d'euros.

Quant a les comunitats autònomes, Catalunya i Balears van ocupar el primer lloc fins a l'agost amb una quota del 20% cada una, encara que en ambdós territoris es van registrar caigudes del 5,4% i del 4,1%, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.