El sindicat majoritari de Caixa Tarragona defensa la fusió i carrega contra CiU

El Sindicat d'Empleats de Caixa Tarragona (SECT) va defensar ahir la fusió que l'entitat està negociant a tres bandes amb Caixa Catalunya i Caixa Manresa com «la solució amb més avantatges per als treballadors i per a Tarragona», després que la setmana passada els diputats tarragonins de CiU, amb l'exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal al capdavant, i el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, agafessin posició en contra de la fusió. «Volem manifestar la nostra perplexitat davant la manca de rigor d'aquestes posicions», s'hi va referir ahir el SECT a través d'un comunicat en què, a més a més, indirectament, dóna cos a les expectatives sobre un acord imminent en afirmar que l'entesa «permetrà a la Diputació [impulsora pública de Caixa Tarragona] tenir una representació important en la que serà la quarta caixa d'estalvis de l'Estat espanyol, amb possibilitats reals de continuar creixent si el procés de concentració del sector viu una segona fase». Per això, els representants sindicals creuen que la fusió és bona per al territori, però també per als treballadors, perquè, segons defensen, els ha de permetre participar en un projecte que els asseguri «la pervivència i el desenvolupament professional dins d'una entitat gran». Les tres entitats que es vinculen a l'operació sumen més de 9.000 treballadors.

El SECT lamenta «la instrumentalització partidista» del cas i diu que els arguments de Nadal i d'Abelló són «un refregit de tòpics i una invocació nostàlgica del passat», sense una anàlisi de la situació «crítica» actual. Els diputats de CiU havien denunciat la pèrdua de capitalitat financera de Tarragona i havien qüestionat que Caixa Tarragona passés realment per una situació difícil. L'entitat va guanyar en el primer semestre d'aquest any 15,2 milions d'euros, un 44,7% menys que en el mateix període del 2008.

Castells també reprèn CiU

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, també es va mostrar ahir preocupat per les afirmacions fetes des de CiU de Tarragona, i els va reclamar prudència i discreció. «Apel·lo a la responsabilitat dels partits polítics a seguir aquest camí, a no potinejar ara per interessos de tàctica partidista», va manifestar el conseller en declaracions a Catalunya Ràdio.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.