Barcelona ja és la quarta millor ciutat per fer negocis, al davant de Brussel·les

D'un any a un altre escala una posició i millora en la qualificació de les plantilles i el preu del lloguer

Ni la crisi ni el creixement desorbitat de l'atur han pogut tombar la imatge de Barcelona com una de les metròpolis triades per fer negocis. La vintena edició de l'estudi European Cities Monitor, de la consultora Cushman & Wakefield, situa Barcelona com la quarta millor ciutat europea per fer negocis i la primera, després d'anys de repetir-hi, en qualitat de vida. A més, està entre el grup de cinc ciutats que més s'esforcen per progressar. Barcelona supera així Brussel·les i està dues posicions al davant de Madrid, que també millora una posició. Amb tot, Londres, París i Frankfurt, grans potencies mundials i capitals de grans centres de negocis, continuen liderant la classificació, que s'elabora arran de les respostes de 500 entrevistes fetes aquest estiu a alts executius (inclou presidents, consellers delegats i directors generals) de nou països europeus (Anglaterra, França, Alemanya, Espanya, Itàlia, Bèlgica, els Països Baixos, Suïssa i Suècia).

Mirant amb detall cadascun dels indicadors, Barcelona només ha escalat posicions en quatre dels 12 factors estudiats: relació de qualitat-preu de les seves oficines (passa d'ocupar la posició número 14 a la número 6), disponibilitat d'espais d'oficines (del lloc 8 passa al número 4), qualificació de les plantilles (del 14 passa al 12) i transport internacional (del lloc 15 passa al 12).

En les altres categories, Barcelona està pitjor posicionada que un any abans. És el cas de l'accés als mercats, consumidors i clients (estava al lloc número 9 i passa a ocupar el número 10), telecomunicacions (del 13 baixa al 14), transport urbà (del cinc baixa al 6), clima polític (del 8 baixa al 9), nivell d'idiomes (de l'11 al 13) i nivell de contaminació (del 10 al 14).

Per Oriol Barrachina, soci director de Cushman & Wakefield a Barcelona, «no és tan important que una ciutat baixi una posició o dues com que estigui classificada i present entre les deu millor». «La crisi està vista des de l'estranger com una oportunitat per invertir», va dir. Després de vint anys de creació d'aquest indicador de referència, Barcelona ha escalat fins a set posicions en el rànquing de l'European Cities Monitor. Llavors, a Barcelona la superaven ciutats com ara Glasgow (que ara ocupa el lloc número 29 i llavors estava desè), Milà (que s'ha mogut poc, perquè abans ocupava el novè lloc i ara és desè), Ginebra (ara a l'11) i Zuric (ara al lloc 13). Per la seva banda, Madrid, que fa vint anys ocupava el lloc número 17, està ara al lloc número 6, superant Munic, Amsterdam, Berlín, Milà i Ginebra, que llavors la superaven.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.