Indo acomiadarà 650 treballadors després d'haver perdut 27 milions d'euros l'any 2008

El grup òptic Indo va anunciar ahir que acomiadarà 650 treballadors els pròxims mesos a tot el món després de registrar unes pèrdues de 27 milions d'euros l'any 2008. La plantilla d'Indo és de 1.510 treballadors, 600 dels quals són a Catalunya –té centres a Sant Cugat del Vallès, l'Hospitalet de Llobregat, Tortosa i Vilobí del Penedès–, i encara no s'ha fet públic a quines plantes afectaran els acomiadaments.

Els acomiadaments, segons va informar la companyia a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV), formen part de l'estratègia de reorganització d'Indo per a cadascuna de les unitats de negoci, ja que es procedirà en un futur a una reducció significativa de la capacitat productiva i d'efectius d'estructura per adequar la mida de l'organització a la dimensió del negoci actual.

L'empresa també ha anunciat que continuarà la desinversió d'actius no estratègics amb l'objectiu de finançar les reestructuracions. A més, s'està refinançant un deute bancari per adequar-lo a les necessitats del mercat. Els resultats fets públics ahir assenyalen que l'any passat va registrar pèrdues de 27 milions d'euros l'any 2008, mentre que en l'exercici anterior en va perdre 11.

Indo va tancar l'exercici passat amb un volum de negoci de 118,8 milions d'euros, un 16,1% menys que l'any 2007, a causa en la seva major part al descens del consum als mercats europeus i a la caiguda de la inversió en obertures de noves òptiques i plans de renovació d'establiments òptics. A més, l'abandonament del mercat alemany de lents va provocar una disminució de les vendes en aquest mercat de 2,7 milions d'euros. La unitat d'ulleres va registrar unes vendes de 27,5 milions, un 12,2% menys que en l'exercici anterior, principalment a causa de la caiguda del consum a l'Estat espanyol, a la fluixa campanya de sol causada pel temps a la primavera i a la pèrdua de la distribució de Lacoste.

La plantilla del grup es va reduir l'any passat de 206 persones, després del tancament del laboratori de talla i tractament de lents de Màlaga i de la planta alt-empordanesa de Vilafant, la producció de la qual va traslladar a Tailàndia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.