Els ajuntaments deuen 33.000 milions a proveïdors de material de construcció

Els ajuntaments espanyols deuen prop de 33.000 milions d'euros als proveïdors de materials de construcció, cosa que ha dut aquestes petites empreses a convocar per al 22 d'octubre una manifestació per fer saber l'asfíxia financera que els provoquen aquests deutes. El vicepresident de l'Asociación Española de Proveedores Impagados de la Construcción (AEPIC), José María Carrasco, ha explicat que els governs autònoms també els devien el 31 de març més de 12.000 milions d'euros.

La majoria dels deutes que suporten aquests professionals i promotors provenen dels ajuntaments, entre els quals destaquen els de Madrid (7.822 milions d'euros), el País Valencià (2.532 milions), Andalusia (3.864 milions) i Catalunya (4.049 milions). Carrasco va recordar que aquestes dades estan en concordança amb la morositat total, que ascendeix a 200.000 milions d'euros i que augmenta mensualment en 10.000 milions. Per això més de 5.000 treballadors es manifestaran a Madrid per entregar les seves peticions als grups parlamentaris. El president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, detalla que pensen demanar reformes normatives perquè les empreses no es vegin obligades a pagar l'IVA pels serveis mentre no hagin cobrat la factura. També reivindicaran que s'apliqui la llei perquè administracions públiques i empreses paguin en el termini estipulat de 60 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.