Pegueroles i Castells, reelegits en la presidència de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre

La junta general de la comunitat va aprovar el pressupost del 2010

«L'assemblea ha anat molt bé i s'ha aprovat tot, també el pressupost de contenció, ja que enguany mantenim la mateixa derrama de fa tres anys [36 euros per jornal de terra]», va explicar un satisfet José Pedro Castells, tot just després d'haver estat reelegit en el càrrec de president. Al seu costat, la satisfacció també era per a Lluís Pegueroles, també reelegit, i amb qui forma el tàndem de la presidència de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre i del Sindicat Agrícola de l'Ebre. Tots dos candidats van renovar el càrrec durant la junta general ordinària sense cap dificultat, ja que era l'única candidatura i no es va presentar cap oposició. «Hem rebut el suport total dels assistents per continuar en la nostra línia de treball», va afirmar Pegueroles. Castells va destacar la importància d'aquesta renovació, «ja que demostra la confiança de la base social i del conjunt de la comunitat», i va valorar molt positivament que s'haguessin aprovat tant l'auditoria com el pressupost de la comunitat. «Mantenir la derrama suposa un esforç molt important per part nostra, però continuarem afrontant els reptes de futur», va assegurar Pegueroles. En aquest sentit, el president de la comunitat va explicar que, amb la renovació del càrrec, tant ell com Castells volen consolidar tota la feina que han estat fent durant aquests quatre anys de presidència. «Hem d'impulsar noves infraestructures i hem de continuar posant la comunitat al dia», va concloure Pegueroles.

Sanejant el deute

Els dos presidents reelegits van voler destacar la gran tasca que, durant els quatre anys que fa que ocupen el càrrec, han dut a terme per sanejar la situació econòmica de la comunitat. «Hem amortitzat una part important de l'endeutament, i potser per això hem rebut el suport de tots els comuners», va declarar Pegueroles. El president de la comunitat va recordar que, quan a finals del 2005 van accedir al càrrec, van trobar una comunitat amb un deute de més de sis milions d'euros, i que actualment ja s'han amortitzat més de dos milions tres-cents mil euros. «No s'ha tractat només de sanejar el deute, pel qual hem pagat vuit-cents mil euros d'interessos, sinó que també hem fet inversions en maquinària i en oficines». La comunitat ha invertit més de tres milions d'euros en aquestes accions, però ja només queden per amortitzar poc més de quatre-cents mil euros. «Posar la comunitat al dia ha suposat un esforç important, i tot i que podem dir que la situació econòmica està totalment sanejada, encara ens queda molta feina per fer», va sentenciar el president.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.