El Sindicat d'Empleats de Caixa Girona manté que la proposta de fusió empitjora les condicions laborals

Ha demanat a CCOO i UGT una reunió urgent per fer «una estratègia comuna»

«Es tracta de millores puntuals que s'han anat aconseguint i a les quals ara pensem que no s'hauria de renunciar si no és a canvi d'altres millores que compensin, i que el resultat final no comporti empitjorar les condicions laborals dels treballadors. Entre les millores a què fa referència el sindicat, «hi ha una paga extra pel primer matrimoni o parella de fet i ajuts pel naixement d'un fill, a més d'un dia de més de vacances per lliure disposició i de millores per préstecs», va explicar ahir el president del SECG, Pere Moreno.

Aquest sindicat manté que, un cop llegida l'última proposta d'acord laboral de la fusió de les caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa, rebuda el 6 d'octubre, s'ha arribat a la conclusió que suposa «disminucions i pèrdues, comparat amb el contingut de l'acord de beneficis socials vigents a Caixa Girona». El SECG ha enviat una carta a CCOO i UGT en què demana que es faci una «reunió urgent» per tractar aquest tema.

Segons va informar ahir el president del sindicat, la reunió que s'ha demanat encara no s'ha fet. En la carta que ha enviat aquest sindicat, amb data 8 d'octubre, s'indica que durant la reunió del SECG amb el director de recursos humans «va quedar obert el seu oferiment d'una reunió conjunta dels tres sindicats amb ell per tractar millores socials en l'àmbit de Caixa Girona». El SECG vol emprendre «una estratègia conjunta» amb CCOO i UGT.

Pel que fa a una nova proposta presentada per CCOO a l'àmbit global de les quatre caixes, el SEGC afirma que encara la desconeix. «El que volem és sumar i que la proposta d'acord laboral de la fusió no suposi pèrdues per als treballadors de les diferents entitats», afirma Moreno.

CCOO vol millores

La proposta laboral de fusió tampoc satisfà CCOO. Els representants d'aquest sindicat als comitès de les tres caixes han presentat una altra proposta on es reclamen millores per als empleats de la nova entitat que es creï. Els representants de CCOO van explicar que entre les millores que es demanen hi ha la de retribucions d'aportacions a plans de pensions, beneficis socials, millores en temes de conciliació de vida laboral i familiar i en préstecs. Pel que fa a la retallada de plantilla prevista, els representants de CCOO van explicar que «es demanarà que en tots els casos estigui justificada per mitjà de números». CCOO vol condicionar les millores que reclama a acceptar la proposta laboral que es plantegi. Segons asseguren els representants, «encara no està concretat el nombre de treballadors que es planteja per a la nova entitat» que resulti de la fusió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.