Faran una prova pilot en comerços de Girona per ampliar l'horari de migdia i tancar més aviat a la tarda

Un estudi de l'Ajuntament i Pimec constata que cal «racionalitzar» la jornada

L'estudi impulsat per l'Ajuntament i la patronal s'emmarca en el programa Girona Innova i té com a objectius analitzar la realitat comercial de la ciutat per fer una proposta i intentar millorar els horaris dels comerços, en funció de les necessitats dels empresaris, els treballadors i els consumidors. També es vol sensibilitzar el comerç dels avantatges de la racionalització dels horaris.

La primera fase de l'estudi, que ha consistit a enquestar 162 persones, ja està acabada i es va presentar ahir en un acte a la seu de Pimec, al qual va assistir el president, Inaki Frade; el president de Pimec Comerç Girona, Josep Massegur; la directora de Pimec Comerç Girona, Marta Julià, i la regidora de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina. De les respostes emeses pels treballadors, es destaca que hi ha diferents factors que cal millorar, entre els quals hi ha els horaris laborals actuals, que són un element desmotivador, tant per la feina de cap de setmana, com per les jornades partides amb un llarg interval de temps al migdia d'inactivitat, i la dificultat de conciliar vida laboral i personal. Els comerciants consideren que el replantejament dels horaris comercials els podria comportar beneficis, però un 88,2% dels enquestats afirmen que no s'ho han plantejat mai. Pel que fa als compradors, un 43,8% es manifesten a favor d'ampliar l'horari de migdia i es percep que hi ha alternatives que els serien més favorables que les actuals.

Favorable a la fusió

El president de Pimec Girona, Inaki Frade, va manifestar ahir que, tot i que la fusió entre Pimec i Foment del Treball està en un punt mort, és favorable al fet que vagi endavant i que se signi l'acord que permeti la fusió de les patronals gironines. Frade va destacar també que, al marge del que passi a Barcelona, Pimec Girona i la FOEG han de funcionar de manera coordinada i «crear estratègies comunes», en benefici del món empresarial de les comarques gironines. El president de Pimec considera que perquè les dues patronals vagin a l'una, només calen «voluntats», i creu que «per impulsar la coordinació no és obligatori que se signi el conveni (a Barcelona), sinó unificar estratègies i objectius».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.