L'Ajuntament de Torredembarra aprova la congelació de les ordenances fiscals pel 2010

El ple de l'Ajuntament de Torredembarra celebrat dijous al vespre va aprovar amb els vots a favor de CiU, el PSC i ERC la congelació de les ordenances fiscals pel 2010 amb l'objectiu de no incrementar la pressió fiscal. Amb la congelació, però, no es modifiquen les tarifes, com ara l'IBI o l'ICIO. Sobre la taxa de recollida d'escombraries es preveia introduir una bonificació del 25% als veïns del nucli antic que participen en la recollida porta a porta i que separin correctament les escombraries. No obstant això, l'alcalde Daniel Masagué va detallar ahir que els tècnics van recomanar que s'ajornés la decisió per la complexitat de dur a terme aquesta iniciativa. Per això, assegura: «Buscarem altres solucions.» A més, també es van ajornar per a un altre ple les bonificacions per l'obertura de nous establiments.

Pel que fa a l'IBI es manté la bonificació del 50% per a les famílies nombroses i per als habitatges de protecció oficial, i pel que fa a la rehabilitació de façanes i habitatges de més de deu anys d'antiguitat que vulguin eliminar barreres arquitectòniques, es va aprovar una bonificació del 50%, a la qual es poden acollir el 60% del nucli antic.

L'abstenció d'ABG-EPM

Tot i l'aprovació de la majoria de grups municipals (CiU, PSC i ERC), ABG-EPM de Torredembarra va abstenir-se perquè no estava d'acord amb alguns dels punts de les ordenances. El punt de batalla més important és la congelació, que ABG-EPM considera insuficient, ja que proposaven que s'apliqui la tendència que marca l'IPC, que a la demarcació de Tarragona era del -1% al mes d'agost. De fet, el torn de precs i preguntes va ser extens, fins a fer acabar el ple a la mitjanit. Pel que fa a l'IBI, l'Alternativa Baix Gaià proposava que es pogués fraccionar fins a dotze vegades, ja que asseguren que «reduiria la morositat prevista per l'any vinent». Per l'oposició, l'Ajuntament ha tingut massa dependència econòmica de la construcció.

LES DADES

Ordenances fiscals
Es congelen
IBI
No es modifica amb la congelació de les ordenances
Les famílies nombroses i els habitatges de protecció oficial tindran una bonificació del 50%
ICIO
Es bonificarà la rehabilitació de façanes i habitatges per eliminar barreres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.