Set congressos que s'havien de fer a Girona s'han suspès per la crisi, però pel 2010 n'hi ha onze de confirmats

El 2009 se'n faran dotze a l'Auditori-Palau de Congressos, dos menys que el 2008

Tot i que no es van concretar tots els detalls dels congressos que s'han anul·lat, el director de la Fundació Auditori-Palau de Congressos de Girona, Ramon Barnusell, va informar que en algun cas s'han fet en altres llocs, com ara un congrés de la UGT de Catalunya que es va convertir en una jornada i un de la UdG que es va fer a les dependències universitàries. Un altre era una jornada d'habitatge que havia de fer l'administració pública, i uns altres eren d'organitzadors privats. A banda dels que estava previst fer a la instal·lació del Palau de Congressos i que finalment no es faran, hi ha unes jornades sobre aeroports regionals que s'havien de fer aquest any però que s'han traslladat al mes de febrer vinent. En total, l'any es tancarà amb dotze congressos, una quantitat que es valora de manera positiva dins el context actual.

L'alcaldessa de Girona i presidenta de la Fundació Auditori-Palau de Congressos, Anna Pagans, va destacar ahir que la instal·lació segueix «un bon camí per assolir els objectius», que són situar cada cop més bé la ciutat de Girona en el mapa congressual de l'Estat. La previsió per a l'any vinent és molt positiva, amb onze congressos confirmats de ciutats de primer nivell dins el circuit congressual, com ara Barcelona, València, Las Palmas de Gran Canaria i Cadis, que pel 2010 han triat Girona. En l'àmbit internacional hi ha congressos provinents d'Arizona, als EUA, i el Brasil.

k

Els congressos del 2010 a www.elpunt.cat

Equipament consolidat

L'Auditori-Palau de Congressos es considera un equipament del tot consolidat, tenint en compte la seva trajectòria. El 2007, primer any d'activitat congressual, es va tancar amb deu congressos i el 2008 es va fer un salt important fins a catorze. Els dotze d'aquest any es valoren com una quantitat molt positiva, tenint en compte el context econòmic de crisi actual. El director de la Fundació Auditori-Palau de Congressos considera que «Girona atreu els congressistes perquè és una ciutat mitjana amb encant». L'alcaldessa, Anna Pagans, manté que «agrada perquè té bones infraestructures, hotels i atractiu turístic i gastronòmic».

CONGRESSOS 2010

25 i 26 de febrer
V Jornades d'Aeroports Regionals. (S'havia de fer aquest 2009 i s'ha traslladat a l'any vinent) Previsió: 350 assistents.
11 i 12 de març
IV Edició de les Jornades de SIG Lliure. Previsió: 300 assistents.
26 i 27 de març
XXVIII Congrés de la Societat Catalana de Pneumologia. Previsió: 350 assistents.
De l'1 al 4 d'abril
Dance Grand Prix Previsió: 1.000 assistents.
Del 14 al 16 d'abril
XIV Simposi Internacional de Cardiopatia Isquèmica, organitzat per la Societat Espanyola de Cardiologia. Previsió: reunir uns 800 assistents (especialistes internacionals).
Del 19 al 22 d'abril
Small Water Previsió: 250 especialistes mundials en temes de l'aigua. Impulsat per l'Institut Català de Recerca de l'Aigua i la UdG.
Del 20 al 22 de maig
44a reunió de la Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegració. Previsió: 800 assistents.
27 i 28 de maig
XLV Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. Previsió: 500 participants.
Del 16 al 18 de juny
10th International Workshop on Digital Mammography (IWDM). Previsió: 300 assistents.
Del 28 al 31 de juliol
Mediterranean Voices Conference Previsió: 800 assistents.
Del 20 al 24 de setembre
VIII World Sponge Conference (conferència d'esponges marines) Previsió: 400 participants.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.