Salgado anuncia la creació d'assessors de crèdit per a les pimes i els autònoms

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, va anunciar ahir que l'executiu crearà la figura dels «facilitadors de crèdit», assessors que intervindran en el sector bancari per tractar d'aconseguir que aquesta concedeixi crèdits a les pimes i als autònoms que prèviament havia rebutjat. En roda de premsa, Salgado va explicar que serà l'ICO el que posi en marxa aquesta iniciativa, mitjançant convenis amb les entitats financeres, moltes de les quals, va assegurar, estan disposades a treballar amb aquests assessors.

Seran les cambres de comerç les que contractin aquests facilitadors, uns setanta en principi, que poden ser treballadors prejubilats o jubilats, encara que el seu sou el pagarà l'Estat.

El govern de l'Estat preveu que aquests assessors podrien estudiar fins a 200.000 sol·licituds de crèdit, segons va dir la ministra, la qual va admetre que aquesta mesura no garanteix que els préstecs arribin finalment a les pimes i als autònoms que utilitzin aquest servei, encara que sí que pretén donar-los una altra oportunitat perquè l'aconsegueixin.

El cost anual de la iniciativa, que es vol engegar a finals d'aquest any, serà de deu milions d'euros, i la seva durada serà fins al 2012, i amb aquesta també es busca que les pimes i els autònoms accedeixin gratuïtament a un servei d'assessorament que, si fos privat, els suposaria una despesa addicional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.