ERC demana unitat als partits catalans per defensar la indústria de l'Ebre

Puigcercós assegura als treballadors de Lear que el tancament és un problema que afecta tot el país

«Som família nombrosa, i la meua dona i jo ens quedarem sense feina», lamentava un dels treballadors de Lear que ahir es va concentrar davant de l'Ajuntament de Roquetes, mentre a dins se celebrava una reunió del comitè d'empresa, amb Joan Puigcercós i altres membres d'ERC, com ara el delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó. Els treballadors, més de 300, van exhibir pancartes en què es titllava Lear de traïdora i reivindicaven que el Baix Ebre també és Catalunya. Reclamaven, així, el mateix tracte que el que han rebut els afectats d'altres multinacionals, com ara Seat o Nissan, situades a l'àmbit metropolità de Barcelona. Les consignes no es van aturar fins que, un cop acabada la reunió, van comparèixer membres del comitè i l'alcalde, Francesc Gas. Els treballadors van reclamar la presència de Puigcercós, el qual va comparèixer per assegurar, en primera persona, el seu compromís amb el cas. El líder d'ERC va explicar que dimecres que ve, al Parlament, preguntarà al president de la Generalitat, que encara no s'ha manifestat respecte al tancament, què pensa fer al respecte. Puigcercós no va aconseguir calmar els ànims dels treballadors, però va respondre a les consignes que lamentaven un tracte diferent al sud de Catalunya.

Dinamitzar l'Ebre

La reunió també va servir perquè el líder d'ERC expliqués que presentarà una esmena al pressupost general de l'Estat perquè s'inverteixin deu milions d'euros a les Terres de l'Ebre, amb l'objectiu de dinamitzar la indústria. «No sabem si tindrà èxit, però amb això volem demostrar el nostre compromís», va explicar. Puigcercós també va demanar que els altres partits s'impliquin en la proposta, perquè el problema és a nivell català «i s'ha de defensar, sense partidismes, que els recursos vinguin cap al nostre territori».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.