Tordera reciclarà treballadors del tèxtil en atur perquè es puguin tornar a inserir en el mercat laboral

Els fons europeus destinen a la comarca un ajut superior als 500.000 euros

Es tracta de fer «vestits a mida» per als treballadors d'un dels sectors més castigats per la crisi i que més ha engreixat les llistes de l'atur. Segons va explicar el regidor de Promoció de la vila de Tordera, Bernat Costas (ERC), la proposta que es fa des d'Europa contempla a nivell general altres comarques que, com el Maresme, tenen una tradició històrica del tèxtil important, com ara el Bages i el Vallès Occidental. «El programa busca un miler de persones que hagin estat afectades per un ERO entre el 2007 i el 2008 i que encara no hagin aconseguit trobar feina», va avançar Costas. Pel que fa al Maresme, les poblacions més beneficiades són Tordera i Mataró, en les quals el sector del tèxtil ha estat un motor econòmic de primer ordre. «A la comarca podran prendre-hi part unes 300 persones i, d'aquestes, 184 corresponen a Tordera», va assenyalar el regidor, que hi va afegir que «la majoria dels beneficiaris seran de la ja extingida Fibracolor».

Reunió inicial

Segons els càlculs fets pel responsable de Promoció de la vila, també hi podran accedir empleats d'Indepunt de Malgrat de Mar i d'Abanderado de Fogars de la Selva. De fet, divendres ja hi va haver al teatre Clavé de Tordera una reunió entre els interessats i altres representants del govern local en què va ser presentat el projecte. «Som optimistes i estem convençuts que prop d'un centenar de treballadors del tèxtil de la zona s'apuntaran a una iniciativa que en cap cas afecta la prestació del subsidi d'atur», va puntualitzar el regidor. Costas va assegurar que el consistori ja ha començat a rebre la conformitat per escrit d'alguns dels treballadors.

Recerca intensiva

La preparació dels treballadors que s'apuntin a la iniciativa constarà, entre altres aspectes, d'una entrevista personal per conèixer quins són els itineraris d'inserció a què pot accedir l'empleat i la formació en capacitació ocupacional i en habilitats generals. A banda d'això, des el consistori es farà una prospecció completa del mercat laboral més adequat per a la reinserció de cada treballador. «El programa s'iniciarà la segona setmana de novembre i, des de llavors i fins al 30 d'abril, acompanyarem als participants», va dir el regidor de Promoció. Costas va recordar que cada empleat rebrà 100 euros mensuals per la seva participació. «L'objectiu és que, un cop s'hagi acabat aquesta formació integral i intensiva, com a mínim un terç dels empleats hagi signat un contracte no inferior a sis mesos.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.