El sector d'apartaments reivindica tenir normativa pròpia i ser part del turístic

L'Associació Turística d'Apartaments (ATA) de la Costa Brava i el Pirineu de Girona reivindica el seu reconeixement dins el sector turístic i, al mateix temps, reclama que pugui tenir una normativa específica. Així ho va plantejar el president de l'entitat, Josep Comaposada, durant el vuitè sopar anual de socis que es va fer a Platja d'Aro. «Les agències de lloguer d'apartaments encara no estem reconeguts com a entitats turístiques», va recordar Comaposada. En aquest sentit, l'entitat d'apartaments està treballant en dos fronts, davant l'Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya per aconseguir el seu reconeixement i poder disposar d'una normativa del mateix sector.

En l'àmbit de l'Estat, el president de l'ATA va explicar que estan mirant d'aconseguir un segell de qualitat per als apartaments, a part d'una normativa concreta. I en l'àmbit de la Generalitat, volen aconseguir que sigui un altre cop l'administració autonòmica la que controli el sector i no pas, com ha decidit aquest organisme, els ajuntaments. «Ara estem negociant un decret per regular els apartaments», va dir Comaposada, que va deixar clar que el sector aposta per una regulació feta «per les empreses, no pas per un particular». La finalitat de les dues demandes, segons va deixar clar Comaposada al final del sopar –abans de l'entrega de premis–, és per aconseguir «millorar la qualitat que donen». «La temporada ha anat bé, però no ens hem de conformar», va afegir el president de l'ATA, que és una entitat sorgida ara fa 16 anys. En aquest sentit, Comaposada va recordar que el sector d'apartaments és l'únic de tot el sector turístic que no té segell de qualitat. «Cal continuar lluitant perquè les reivindicacions arribin a bon port», va dir el fins fa poc president, Lluís Torrent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.