Servei exprés de palets

L'empresa gironina Intereco, membre del grup Palletways, ofereix la distribució de mercaderies industrials a qualsevol punt de l'Estat espanyol en un termini de 24 hores

No se'ns fa estrany pensar que una carta o un paquet pot arribar en 24 hores a una ciutat situada a més de 1.000 quilòmetres de distància. A la distribució de mercaderies, en canvi, se'ns fa difícil associar-hi aquesta rapidesa de tramesa. No obstant això, la logística ha esdevingut una eina essencial per al bon funcionament de les empreses, especialment en una conjuntura econòmica complicada com és l'actual. I, dins aquest sector, el grup gironí de transport Intereco ofereix un servei exclusiu a la demarcació: distribució de mercaderies en palets a qualsevol punt de l'Estat espanyol en 24 hores.

Fa cosa de tres anys i mig, Intereco va entrar a formar part de la xarxa de Palletways, un grup empresarial originari del Regne Unit. La seva xarxa de distribució a l'Estat espanyol inclou 53 membres (entre els quals hi ha Intereco), els quals mouen uns 1.500 palets de mercaderies al dia. La seva filosofia és optimitzar recursos per oferir un servei exprés als clients.

La central, a Madrid

El model operatiu de Palletways és molt senzill. A primera hora de la tarda, tots els membres comencen a recollir les mercaderies dels clients a les respectives àrees i, un cop carregades al camió, les mercaderies són traslladades al magatzem central, a la localitat madrilenya d'Alcalá de Henares. A partir de quarts de deu de la nit, comencen a arribar els camions d'arreu de l'Estat. Un cop al magatzem central, les mercaderies són processades. A les quatre de la matinada, surt l'últim camió cap al seu lloc d'origen, amb les mercaderies que tenen com a destí la seva zona. A les set, arriba el transport a les seus locals, des d'on els palets es distribueixen a cada client. I, a primera hora de la tarda, es torna a iniciar el cicle.

Control de la comanda

El director de desenvolupament de Palletways, Jaime Colsa, que la setmana passada va visitar Girona per donar-hi a conèixer el servei, destaca la importància de la plataforma informàtica de l'empresa. «Tots els membres de la xarxa hi estan connectats i la identificació dels palets amb un codi de barres permet al client controlar en tot moment on és la mercaderia. A més, el dia següent rep un albarà escanejat de l'entrega», explica. També afirma que un altre puntal del grup és la «rigorosa selecció dels membres», que segueixen un manual d'operacions únic i són controlats estadísticament cada setmana per garantir que la qualitat del servei no decreixi.

Transport internacional

Intereco, que té la seu central al polígon industrial de Montfullà, té una llarga experiència en el transport per carretera de mercaderies manufacturades i industrials. Inicialment, l'activitat de l'empresa se centrava en la distribució internacional. Entre les seves principals destinacions hi ha països com ara Portugal, Alemanya, els Països Baixos, França, Itàlia, els països de l'Est o el Regne Unit, entre d'altres. L'ingrés com a membre a Palletways, però, li ha permès ampliar l'oferta al transport dins l'àmbit estatal. Dirigida per Baltasar Reches i Josep M. Corominas, Intereco té delegacions a Barcelona i a Portugal.

A la seu de Montfullà hi ha gairebé una vintena de persones en plantilla i l'empresa col·labora amb un seguit de transportistes que treballen en exclusiva per a Intereco, els quals conformen en total una flota d'una cinquantena de camions, cadascun dels quals amb capacitat per transportar més d'una trentena de palets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a