Vint-i-sis empreses socials donen feina a 1.782 persones a la demarcació de Girona

La Generalitat edita una guia de tots els serveis que ofereixen per promocionar-ne la contractació

De les 26 empreses, 19 són centres especials de treball (que donen feina a persones amb discapacitat) i 6, empreses d'inserció sociolaboral (de persones amb risc d'exclusió social). A part, hi ha el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (Cire), empresa pública que treballa amb interns penitenciaris.

La guia informa dels serveis que ofereix cadascuna de les empreses i com contactar-hi. A part, inclou extractes de lleis per conèixer la normativa d'aquest àmbit. La guia es farà arribar a tots els ajuntaments, així com a organismes privats empresarials i col·legis de professionals. Segons el delegat del govern, Jordi Martinoy, «s'ha detectat en els municipis petits un desconeixement d'aquestes empreses» i afirma que la Generalitat «donarà exemple» adjudicant els serveis de neteja i manteniment de la nova seu del govern a empreses socials.

La directora territorial de Treball, Núria Arnay, sosté que tant els centres especials de treball com les empreses d'inserció competeixen en el mercat ordinari i no s'escapen de la crisi. S'esforcen, però, per no retallar plantilles. De fet, de les 26 només una, la Fundació Ramon Noguera, ha presentat un ERO temporal i per a 26 dels 223 treballadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.