«Ras!», «La sed» i «L'Art de la fuga», acaparen els guardons dels Premis Abril més reivindicatius

La «nefasta» situació que travessen les arts escèniques valencianes inspira aguts esquetxos en la gala de lliurament

Els professionals de les arts escèniques van premiar anit l'espectacle Ras!, de Maduixa Teatre, amb cinc dels premis Abril, els de millor espectacle infantil, millor coreografia, millor espai escènic, millor vestuari i millor empresa productora. La sed, de la Coja Dansa, va rebre quatre premis més: millor espectacle de dansa, millor ballarí i ballarina de repartiment i el de millor caracterització. Finalment, L'art de la fuga, de Dramatúrgia 2000, va guanyar el de millor espectacle de teatre de sala, millor text original i millor actor protagonista, premi que es va endur Josep Manuel Casany.

El premi a la millor actriu va ser per a Mamen García, pel seu paper en Crisi d'identitat, de La Pavana Teatre, i el de millor ballarí i ballarina protagonistes van recaure en Francisco Boda i Asun Noales.

En total van ser dotze les companyies que van obtindre alguns dels 26 premis que es van repartir en una gala de marcat caràcter reivindicatiu en què les crítiques devers els responsables culturals de la Generalitat Valenciana van inspirar els esquetxos breus que s'hi van representar.

Diferents actors van recrear situacions absurdes davant la directora de Teatres de la Generalitat, Inmaculada Gil Lázaro, que també va ser recordada amb una cançó de Camilo Sesto, Melancolía, amb algunes variacions en la lletra original. La consellera de Cultura, Trini Miró, també va ser protagonista d'algunes escenes.

El president de l'Associació Cultural Premis Abril, Benja Doménech, va lamentar la «poca traça i la ignorància d'uns gestors polítics que ja s'han oblidat per sempre de la funció social, cultural, i fins i tot moral , del teatre i la dansa» i va denunciar «els efectes demolidors d'una política manipuladora i ultraliberal que ha convertit en una ruïna total l'edifici que a tots ens havia costat més de trenta anys construir».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.