Ventura Pons: «El cinema català té dret a sortir al món sense que ningú el tuteli»

El director va presentar ahir a Girona «A la deriva»

Ventura Pons estrena A la deriva, basada en la novel·la Àrea de servei, de Lluís-Anton Baulenas –un autor que adapta per tercera vegada–, mentre la seva anterior pel·lícula, Forasters, encara volta pel circuit internacional del festivals. Al novembre, el director català serà el president d'honor del Festival de Cinema Europeu d'Osaka, al Japó, i després Forasters tancarà el seu periple abans de finals d'any a Tòquio i l'Havana. I la primavera vinent començarà ja a treballar en la seva propera pel·lícula. «Ja està escrita i ara estem buscant finançament, però ara és més complicat que mai», diu, reservant-se els detalls sobre el nou film.

Ahir, Ventura Pons va presentar el making of d'A la deriva al Museu del Cinema i després va assistir a l'estrena de la pel·lícula als cinemes Albéniz Plaça. «Has de ser fidel a l'esperit de la novel·la, però sobretot has de ser fidel a tu mateix», diu el realitzador sobre les seves adaptacions literàries. I sobre aquest film en concret, afirma: «És una història sobre la necessitat de l'altre, en un context absolutament contemporani. Una cooperant torna a casa amb el mal d'Àfrica: un desassossec que la porta a tallar amb tot i a treballar en una feina que no li correspondria.» De la protagonista, Maria Molins, el director diu: «Ha fet un treball excel·lent i molt difícil. La pel·lícula és ella.» Boris Izaguirre i Oriol Tramvia hi fan cameos.

Ventura Pons es posiciona clarament contra l'ordre ministerial de la llei del cinema, que si no es modifica «afavorirà el cinema fet amb més diners, no amb més continguts», i penalitzarà la diversitat i el cinema fet en llengües minoritàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.