La mostra anual World Press Photo arriba al CCCB

Per cinquè any consecutiu la fundació Photographic Social Vision organitza al Centre de Cultura Contemporània l'exposició de les instantànies guanyadores del premi World Press Photo. Les 199 fotografies presentades, dividides en diferents seccions, han sigut escollides entre unes 100.000 per un jurat de tretze experts internacionals. Erik de Kruijff, director del projecte, ha notat l'increment del nombre d'instantànies rebudes al concurs: «El fotoperiodisme està viu, tot i els temps difícils.» Sílvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, recorda com la mostra no està dirigida als professionals de la fotografia, sinó a un públic molt general: «És una gran oportunitat per informar-se de l'estat del món.» En efecte, les temàtiques d'enguany són diverses: els efectes quotidians de la crisi econòmica, les conseqüències d'un cicló a Myanmar, els conflictes ètnics a Kenya, les olimpíades de Pequín, la campanya presidencial de Barack Obama, el caràcter turístic del camp d'Auschwitz, entre d'altres. Entre els exposats trobem al mallorquí Pep Bonet, guardonat pels seus retrats de prostituts transsexuals a Hondures, i el fotògraf italià Mattia Insolera, que ha captat la vida d'una parella homosexual resident (i casada) a Barcelona. Kruijff ressalta com les fotografies no haurien de deixar «indiferent» el visitant, sinó despertar-li preguntes.

Una novetat respecte a edicions passades és la instal·lació d'un conjunt d'ordinadors que permeten als usuaris consultar entrevistes amb els fotògrafs, així com revisar l'arxiu d'instantànies que han sigut premiades, des del primer certamen, el 1955, fins a l'actual. Aquest any, també per primer cop, l'entrada no serà gratuïta, donada la manca de patrocini. Tot i així, l'organització compta superar els 35.000 visitants de l'any passat. La mostra es podrà visitar fins al 13 de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.