La filòloga canareva Àngela Buj guanya el Tinet de narrativa curta per internet amb «Monsieur Binoix»

És el primer veredicte que es fa públic del cartell dels Ciutat de Tarragona

Monsieur Binoix narra una història «farcida d'intriga i sorpreses que implica Madame Binoix en una trama dramàtica i escabrosa». Segons els membres del jurat, que ahir van fer públic el veredicte, l'estil narratiu d'aquest relat d'Àngela Buj «aboca unes descripcions acurades, un vocabulari exquisit i fa referències històriques i literàries a personatges de l'Ebre com ara el general Cabrera o l'escriptor Artur Bladé i Desumvila».

Àngela Buj Alfara, d'Alcanar, és diplomada en magisteri i llicenciada, amb grau, en filologia catalana. Ha publicat diversos estudis sobre l'àrea lingüística del tortosí, com ara Davall de la figuera. Històries de la tia Pasquala. Narrativa oral de la Portellada (Associació Cultural del Matarranya & Penya Rostoll, 2000); Lèxic del Montsià. Estudi geolingüístic I (Consell Comarcal del Montsià, 2001; el CD Cançons i contes per a les nostres escoles (Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, 2003); Etnotextos i memòria històrica: Alcanar 1936-1945, que va guanyar el I Premi de creació i d'investigació social 2002. I en concret, la reedició d'El vocabulari català de Tortosa de Francesc Mestre i Noè, amb una anàlisi lexicogràfica feta per ella mateixa. Àngela Buj és professora de llengua catalana i literatura a l'IES Manuel Sales i Ferré d'Ulldecona i ha elaborat per al Departament d'Educació l'estudi Model de la llengua per a l'ensenyament. Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre.

El veredicte del premi es va fer públic ahir a la tarda, a la sala Santiago Costa de la Diputació de Tarragona, durant la celebració de la Tinetàgora, una jornada de debat que cada any organitza Oasi i que en aquesta ocasió interrelacionava literatura i internet. La conferència principal, La propietat intel·lectual i la literatura a internet, la va pronunciar Malcom Bain, advocat id law partners, llicenciat en ciències empresarials per l'Escola Superior de Comerç de París i en dret pel College of Law de Londres i màster en estudis internacionals per la Universitat de Barcelona. Malcom Bain va parlar sobre els continguts lliures a internet, com ara obres literàries o articles artístics, i va donar a conèixer els aspectes del dret de les TIC, el programari lliure i la propietat intel·lectual (copyright).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.