Valls-Calçada guanya el Comas i Maduell de poesia

L'obra premiada és «Àlbum d'oblits»

Àlbum d'oblits «té un subtítol que ja ens revela la fragilitat de la vida: la filera que ens mena vers el cingle», segons el guanyador del premi Comas i Maduell, Francesc Valls-Calçada (Santa Coloma de Queralt, 1956), que afegeix que «la lleugeresa i l'essència de l'existir és omnipresent en tot el poemari, però des d'un alegre pessimisme, o el que és el mateix, des d'un optimisme escèptic». «Els versos del poemari –afegeix l'autor– no són necessàriament tristos i se'n desprèn un gust pels petits plaers de la vida i de l'amor, des d'una ànima mediterrània, epicúria, plena de tendresa no mancada de petits tocs de sentit d'humor.»

Aquest nou títol, que publicarà Cossetània Edicions, se sumarà als tres que Valls-Calçada ja té al mercat: les novel·les Estic morta, saps?, Els conillets afamats i L'aigua parlava; i els poemaris Tots és lleuger, Nissaga dels Ningú i Com qui cus la gavardina de la mort, a més de l'assaig Shalom Tarragona.

El veredicte del jurat es va fer públic ahir al vespre en l'estrena de l'espectacle La ciutat de les Odes, un muntatge creat a partir d'una selecció de poetes tarragonins feta per l'escriptor Joan Cavallé, amb textos d'Alexandre Plana, Antoni Rovira i Virgili, Ramon Pinyes, Joan Antonio i Guàrdias, Ramon Comas i Maduell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.