L'editora d'El Punt compra l'Avui i neix el grup líder de comunicació en català

Miquel Riera, nou director d'El Punt de les comarques gironines; Joan Ventura, de Presència, i Xevi Xirgo, de l'Avui

Amb l'operació, que s'ha tancat pel valor net comptable de la societat, 3 milions d'euros, Hermes Comunicacions SA es consolida com el principal grup de comunicació en català gràcies a la força que li donen els 53.885 exemplars de difusió i els 290.000 lectors diaris que sumen l'Avui i El Punt, com també els 618.093 usuaris únics mensuals de l'avui. cat i d'elp Punt.cat. L'operació servirà per sumar esforços d'ara endavant i per continuar consolidant les dues capçaleres, els respectius webs, el diari d'esports El 9 Esportiu de Catalunya i la revista Presència.

El Punt, nascut l'any 1979 a Girona, continua endavant amb el seu projecte de diari nacional per edicions (actualment en té set en paper i més d'un miler al web). L'Avui, diari nacional amb edició única, va ser, l'any 1976, el primer diari a publicar-se en català després del franquisme.

En una nota feta pública ahir, el Grup Godó i el Grup Planeta van destacar que la compra de l'Avui per part d'Hermes Comunicacions és un impuls per a la consolidació del diari com un dels mitjans de comunicació de referència de la premsa en català.

Nou director a Girona

Des d'ahir mateix també, el periodista Miquel Riera és el nou director adjunt d'El Punt per a les comarques gironines. Miquel Riera i Planas (Torroella de Montgrí, 1960), és llicenciat en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat vinculat a El Punt des dels seus inicis; hi va començar com a corresponsal i hi ha estat cap de Cultura i Espectacles i d'informació general, entre altres responsabilitats. Des del juny del 2002 era el director de Presència.

Miquel Riera substitueix en el càrrec Xevi Xirgo, que ha estat nomenat nou director de l'Avui. Xevi Xirgo i Teixidor (Cassà de la Selva, 1964) és mestre, llicenciat en humanitats i professor associat de la UdG. En l'àmbit del periodisme ha exercit sempre vinculat al Grup El Punt, en què ha tingut diverses responsabilitats, entre les quals director de Presència i de l'edició de les comarques gironines.

Nou director de Presència

Joan Ventura i Brugulat (Llagostera, 1955) és el nou director de Presència, revista que ja havia dirigit a finals dels noranta. Ventura ha exercit tota la seva vida periodística en El Punt, on ha estat redactor en cap de Cultura i Espectacles, director de l'edició gironina, i director regional de les comarques barcelonines. També ha dirigit el suplement Punt de Festa. Actualment era director adjunt d'informació general.

Altres nomenaments

Jordi Grau i Ramió (Girona, 1957) és el nou subdirector general de continguts d'Hermes Comunicacions. Jordi Grau està vinculat a El Punt des del 1987, i hi ha estat responsable de la secció de Punt Divers, de Presència, director de l'edició del Barcelonès Nord i subdirector. Va ser fundador d'El 9 Esportiu de Catalunya, que va dirigir dos anys. Actualment és el director adjunt d'Opinió.

Xevi Sala i Puig (La Bisbal d'Empordà, 1965) és el nou director adjunt d'informació general. Sala es va incorporar a El Punt l'any 1981 com a corresponsal, i des d'aleshores hi ha tingut responsabilitats diverses: hi ha estat director de Presència, director de l'edició de Girona i director adjunt d'informació de gènere.

ELS NOMENAMENTS

MIQUEL RIERA
director adjunt per a les comarques gironines
Torroella de Montgrí (1960). Vinculat a El Punt des dels inicis. Des del 2002 dirigia Presència
JOAN VENTURA
dIRECTOR DE pRESÈNCIA
Llagostera (1955) A El Punt des dels inicis. Hi ha exercit diverses responsabilitats.
JORDI GRAU
SUBDIRECTOR GENERAL DE CONTINGUTS
Girona (1957). Hi ha exercit diversos càrrecs des del 1987.
XEVI SALA
DIRECTOR ADJUNT D'INFORMACIÓ GENERAl
La Bisbal d'Empordà (1965). Vinculat al diari des del 1981
XEVI XIRGO
DIRECTOR DE L'AVUI
Cassà de la Selva (1964) Fins ara dirigia l'edició d'El Punt de Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.