El Premi Europeu d'Arts Aplicades guardona Rosa Nogués

El jurat reconeix l'originalitat de les joies de la jove artista reusenca

Meitats és el treball que va presentar Rosa Nogués (Reus, 1983) al certamen convocat pel World Crafts Council-BF per premiar els millors treballs d'arts aplicades i en què han participat cent autors de 19 països europeus. El 27 de novembre passat, dia en què es va inaugurar l'exposició del concurs, es va anunciar el nom dels guanyadors dels dos premis del certamen, un dels quals, el dedicat als joves talents menors de trenta anys i dotat amb 3.000 euros, va recaure en aquesta reusenca, que fa un temps va abandonar els estudis de farmàcia per estudiar disseny a l'Escola Massana. Meitats, un conjunt de collarets i fermalls elaborats amb porcellana blanca, va néixer d'una estada de mig any que fa fer Nogués a Finlàndia, «on vaig sentir molta necessitat de llum en un país on de seguida es fa fosc», explica. El blanc, doncs, va ser ben aviat el centre del seu treball, juntament amb el buit com a concepte i metàfora del silenci, la tranquil·litat i la calma. Són peces senzilles i que, segons Nogués, responen a la idea que es té a Europa de la joieria: «Aquí no es valora gaire la joieria abstracta, la de la peça única i en la qual el concepte és el més important, i no pas el valor material.»

Meitats forma part del treball de final de carrera que va realitzar Nogués. Precisament, dues companyes de la mateixa generació de l'Escola Massana, Auba Pont i Katherina Dettar, també van ser seleccionades per participar en el Premi Europeu de les Arts Aplicades. S'hi havien presentat més de 600 sol·licituds per participar-hi, de les quals se'n van admetre un centenar. El guardó està organitzat pel World Crafts Council-BF (Consell Mundial d'Artesania-Bèlgica Francòfona), juntament amb el WCC-Europa.

Amb la lògica satisfacció pel premi, Rosa Nogués està preparant ara una mostra de la seva obra que s'exhibirà a la joieria Amaranto de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.