Vuit artistes creen l'associació Artistèri, amb seu a Riudoms, per facilitar la promoció i venda de l'obra

També volen incentivar la visita del públic a les sales d'exposicions

Fina Veciana (Reus, 1971), Lluís S. Abelló (Reus, 1961), Rosa Virgili (Reus, 1967), Noelia Valero (Màlaga, 1984), Susana López (Oviedo, 1979), Xavier Gabriel Puiggròs (Igualada, 1979), Pilar Zamora (Igualada, 1956) i Lluís Llop Bosch (Tortosa, 1959) són els vuit artistes que integren la nova associació Artistèri. Ahir al vespre van organitzar una festa de presentació a la que serà la sala d'exposicions permanent del grup, situada al número 19 de la carretera de Reus, a Riudoms (a l'antiga nau Can Cosme).

«Després de fer un estudi per veure quines eren les necessitats dels artistes actuals, va quedar clar que la més comuna de totes és la manca d'ajut per vendre l'obra», apunta l'impulsor del col·lectiu, el pintor Lluís Llop, que indica que amb aquesta nova iniciativa pretenen promocionar els artistes, facilitar la venda de les obres i també «animar la gent de les nostres comarques al col·leccionisme d'art».

Llop creu que «la gent té por d'anar a les sales d'art» i que aquesta és una sinergia que cal canviar. Per això han obert una exposició permanent a Riudoms amb una representació de les obres dels vuit artistes, i també han creat una plana web: «Volem experimentar una nova manera de difusió, que combinarà els sistemes tradicionals amb les noves tecnologies: mitjançant distribució d'informació bàsica impresa (fulletons i cartells), la gent sabrà l'existència del nostre web, www.artisteri.org, on trobarà informació molt detallada de la nostra activitat, els pintors, la filosofia de l'entitat..., i on queda també clar que, si hi té interès, podrà concertar una visita a l'exposició permanent, on podrà veure obres del artistes adherits, que finalment es el nostre propòsit: que la gent vingui a mirar en directe les obres», destaca l'impulsor d'Artistèri.

Al nou web, els artistes, podran exhibir de forma gratuïta una mostra de la seva obra i el seu currículum. «Tots sabem de l'existència de moltes webs que ofereixen presència i vendes als pintors. L'experiència demostra que estan prou bé com a divulgació, però també està clar que les vibracions que transmet la contemplació d'un quadre en directe mai sortiran de la pantalla d'un ordinador», assenyala Lluís Llop.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.