Als espais públics de Barcelona s'hi han rodat enguany 46 llargmetratges, catorze menys que el 2008

Als carrers, places, parcs, platges i altres espais públics de Barcelona s'hi han rodat, durant el 2009, un total aproximat de 1.400 produccions, entre les quals hi ha 41 llargmetratges, 198 espots publicitaris i 233 curtmetratges. Són, en total, 300 produccions menys que el 2008, i en el cas dels llargmetratges, catorze. «Hi ha influït la situació de crisi en el sector, sobretot amb les produccions que vénen de fora», constatava dijous Jordi Martí, delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Tanmateix, la presència a la ciutat de realitzadors francesos i britànics («els primers per proximitat; els segons perquè tenim una agilitat a la qual ells estan acostumats», segons Martí) es manté ben ferma i les xifres generals s'equiparen a les que es van registrar el 2007. «El rodatge a la ciutat de Vicky Cristina Barcelona, de Woody Allen, segur que l'any vinent tindrà un efecte», vaticinava Júlia Goytisolo, directora de la Barcelona-Catalunya Film Commission. Els districtes de Barcelona que durant el 2009 han registrat més activitat fílmica han estat Ciutat Vella, l'Eixample i Sant Martí. Els racons de Ciutat Vella i el parc Güell es mantenen com els espais on més sol·licituds hi ha hagut per rodar. Entre els films rodats el 2009 a Barcelona hi ha Amador (Fernando León de Aranoa) i Los condenados (Isaki Lacuesta).

D'altra banda, la Barcelona-Catalunya Film Commission posarà en marxa a partir del gener vinent, a través d'internet, un nou sistema de sol·licituds de permisos per rodar a Barcelona que permetrà aconseguir algunes llicències de manera automàtica. El programa integra totes les administracions vinculades a la via pública.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.