Una mostra reuneix a Tarragona 40 artistes que s'acosten al concepte de feminitat

S'hi inclouen vint obres de Purita Campos, l'autora de la novel·la gràfica «Esther y su mundo»

L'Espai Cromàtic (carrer Barcelona, 2, de Tarragona) és una sala d'exposicions de creació recent, que neix amb l'objectiu de convertir-se en una plataforma «per ajudar talents emergents a iniciar la seva carrera i, alhora, proporcionant al públic les últimes tendències del moment», segons els seus responsables. Ahir es va inaugurar la seva primera gran exposició, amb l'obra de més de 40 artistes internacionals que s'apropen al concepte de feminitat. Dones adultes, joves, embarassades, que conviuen amb altres dones que recorden a les seves mares o filles, i homes que s'atansen a l'univers femení amb cautela, curiositat o decisió. Els artistes proposen alguna d'aquestes situacions i s'endinsen en el concepte de dona, intentant enderrocar els tòpics.

En la mostra, titulada Dona, hi participen creadors digitals i plàstics de diversos països. Entre d'altres, hi ha peces d'Angie Hoffmeister (Alemanya), Camila do Rosario (Brasil), Fumi Nakamura i Juri Ueda (Japó), Jordan Owens (EUA), Martine Johanna (Holanda) i Yezura Labrín (Xile). També s'hi inclouen obres del tarragoní Jordi Llort i de l'artista reusenca Noemí Rebull.

«La resposta ha estat massiva i el debat sobre el paper de la dona i la seva representació artística està servit», apunta la responsable de la sala.

Pionera en la il·lustració

L'artista convidada de la mostra és Purita Campos (Barcelona, 1937), una de les poques dones que es va obrir pas en el món de la il·lustració. És l'autora de la novel·la gràfica Esther y su mundo, que en els setanta i vuitanta va fer reals els somnis de les adolescents en forma de còmic. La seva obra va acompanyar tota una generació que enguany ha pogut retrobar-se amb el personatge, gràcies a la reedició de la saga i a l'aparició de noves aventures de la incombustible Esther.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.