Il·lustradors i artistes de Badalona celebren l'elecció de la CACI com a museu del còmic

Destaquen que la ciutat esdevindrà un referent internacional i demanen que el centre sigui dinàmic programant activitats

Les persones vinculades al món de la il·lustració i de les arts badalonines no dubten a celebrar el fet que el museu de la il·lustració i del còmic s'ubiqui finalment a Badalona. En aquest sentit, l'il·lustrador Miquel Rof diu que es tracta d'una «bona notícia» pel món del còmic, i va afegir-hi que l'equipament serà «molt millor per a Badalona que no pas el projecte de fer una residència universitària». L'il·lustrador destaca que el museu portarà a la ciutat un flux important de visitants de fora, raó per la qual demana l'allargament del tramvia pel litoral perquè facilitaria la connexió d'aquest equipament amb el centre de la ciutat. Per la seva banda, l'il·lustrador Toni Benages destaca el «dinamisme» d'aquest tipus d'equipament i assegura que el museu podria estar a l'alçada d'equipaments de característiques semblants com els que hi ha a Brussel·les i a Angulema, i hi afegeix que servirà per «valorar i donar reconeixement al món del còmic i la il·lustració». Pel que fa als terminis, assegura que el fet que es parli del 2013 com a any d'obertura «no és tan de temps».

Lluís Recasens, il·lustrador i autor de les vinyetes de l'Avi, veu «molt positiu» que Catalunya i Badalona tinguin un espai com aquest, tot i reclamar que l'equipament inclogui «la gran tradició d'humor gràfic que té el país». «Queda temps per definir el contingut del museu, però temo que esdevingui una rèplica del saló del còmic», afegeix més exigent Recasens. Per la seva banda, Paulina Muxart, subdirectora de l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona, creu que el museu representarà «un merescut homenatge a totes les generacions d'il·lustradors de prestigi que han sorgit de Catalunya i que han fet que aquest art es consolidi». Muxart assegura que a partir de la creació del museu «Badalona serà alguna cosa més que bàsquet i patrimoni arqueològic romà». Max Gärtner, component del col·lectiu Barri Groc, assegura que l'arribada del museu «serà molt bona per a la cultura de Badalona i donarà relleu al món de la il·lustració i el còmic, que en aquest país encara costa que siguin considerats un art».

Per la seva banda, l'artista Enric Rebollo defineix com a «perfecta» l'elecció de la CACI com a seu, ja que té a prop centres educatius que poden despertar en els joves «més vocacions», a banda de revifar el món cultural badaloní, «que ja feia falta». Per últim, el reconegut Rubén Pellejero creu «primordial» que l'espai esdevingui un museu «viu» en què se celebrin activitats paral·leles com ara debats oberts d'obres i autors d'aquí i d'arreu.

LES FRASES

MIQUEL ROF
Il·lustrador
«Badalona ofereix un espai singular de primer ordre que ajudarà a difondre aquest art i col·locarà la ciutat al mapa d'Europa i del món»
TONI BENAGES
il·lustrador
«No és tractarà d'un museu amb vitrines plenes de pols sinó que esperem que sigui un centre dinàmic amb una bona agenda d'activitats»
PAULINA MUXART
subdirectora de l'escola Pau Gargallo
«El museu suposarà un impuls important per Badalona, ja que d'aquesta manera se situarà a l'alçada d'altres capitals europees en les quals ja existeixen equipaments com aquest»
LLUÍS RECASENS
Il·Lustrador
«Si el museu prioritza la gran tradició catalana en el camp de l'humor gràfic, Badalona serà un referent perquè es pugui conèixer a tot el món l'obra d'artistes com ara Ivà, Cesc o Perich»
MAX GÄRTNER
artista plàstic
«El museu donarà relleu al món de la il·lustració i el còmic, que en aquest país encara costa que siguin considerats un art»
RUBÉN PELLEJERO
IL·LUSTRADOR
«Per Badalona és una ocasió única per donar-se a conèixer més enllà del bàsquet. Serà un dels millors museus d'Europa si té perspectiva internacional»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.