El festival Drap Art torna a omplir Barcelona de deixalles creatives

L'exposició al CCCB guanya durada

Són tres els cotxes/testos que Carles Gispert ha aparcat a Barcelona, un a tocar de l'església de Santa Maria del Mar, l'altre al bell mig de la plaça dels Àngels i un més al pati de les Dones del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la seu del festival internacional de reciclatge artístic Drap Art que, amb el permís de la intervenció al carrer de Gispert, se celebrarà intensament a partir de divendres. Els prop de vint mil incondicionals que any rere any segueixen aquest festival, hereu de la Marató de Creació i Reciclatge de mitjan dels noranta i que aborda el reciclatge creatiu com un fenomen multicultural i global absolutament clau per repensar el model de consum de la societat, tornaran a trobar sota la denominació de Drap Art una pila de propostes: la més important és l'exposició col·lectiva que reuneix artistes seleccionats a partir d'una convocatòria pública (aquest any, 36) i artistes expressament convidats (13). Com a novetat, aquest any l'exposició perviurà més enllà del cap de setmana i es podrà visitar fins al 10 de gener.

A més de l'exposició, i dintre mateix, o ben a prop, del CCCB, s'han previst taules rodones amb destacats teòrics del reciclatge artístic, el tradicional mercat d'art i de disseny, una mostra de pel·lícules programades en col·laboració amb el Festival Internacional de Cine del Medi Ambient, tallers participatius, espectacles i audiovisuals.

Diferents formats, però tots pensats per sorprendre de valent amb el reciclatge artístic, ja sigui amb el curiós espectacle Sienta la cabeza, que convida tothom que hi tingui bona predisposició –i, sobretot, pocs prejudicis estètics– a fer-se pentinats d'allò més espectaculars amb deixalles; ja sigui de la mà de l'artista londinenca Hannah Greenaway, que crea escultures teixint i fonent bosses de plàstic de supermercat; ja sigui amb el Sofà Seat 600 (tal com sona: un cotxe de gloriós passat reutilitzat com a sofà cool), dels catalans Carles i Jesús Bel, o ja sigui amb les singulars sabates de la valenciana Elisa Garrote, realitzades amb pells de taronja de la seva terra.

L'entrada a totes les activitats de Drap Art és lliure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.