Les biblioteques gironines reben 600.000 euros per comprar documents

La inversió és de 7 milions per a fons bibliogràfics a tot Catalunya

A més dels 2 milions per a les biblioteques gironines i barcelonines, s'han destinat 5 milions d'euros a la compra de fons bibliogràfics per a les demarcacions de Tarragona i Lleida i per als serveis bibliotecaris d'àmbit nacional: adquisició de recursos per a la biblioteca electrònica; de fons de la Central de Préstec i Serveis Especials; de lots fundacionals i lots de suport, i de publicacions periòdiques.

En els últims tres anys, la inversió total en la compra de fons bibliogràfics ha estat de 21 milions d'euros, la qual cosa ha permès incrementar notablement el fons de les biblioteques catalanes, de 9 milions de documents, el 2006, a 11,2 milions, a finals del 2008. Aquests més d'11 milions de documents ocupen en total uns 320 quilòmetres lineals de prestatgeria, aproximadament la distància que hi ha entre Roses i Amposta. Des del 2007 s'han construït 54 noves biblioteques arreu de Catalunya.

Per facilitar l'accés als serveis bibliotecaris, des del passat 1 desembre només cal disposar d'un sol carnet per accedir a qualsevol de les 332 biblioteques públiques o els 11 bibliobusos que formen part del Sistema de Lectura Pública. Els usuaris no han de canviar el carnet, sinó que poden fer servir el que ja tenen per poder accedir a totes les biblioteques de la xarxa. Aquesta iniciativa beneficia els 2.635.281 usuaris amb carnet que tenen actualment les biblioteques catalanes.

Nova llibreria virtual

Ahir va obrir les seves portes a internet la nova Llibreria en línia de la Generalitat de Catalunya (http://llibreria.gencat.cat), una plataforma de comerç electrònic on es poden adquirir les publicacions de tots els departaments i organismes de la Generalitat. Aquest portal impulsat per l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions gestiona, de moment, un catàleg de més de 4.000 títols, entre publicacions periòdiques i no periòdiques, escrites en una vintena de llengües i de temàtiques molt diverses. Tots els menús de la llibreria estan disponibles en català, castellà i anglès. Un cop adquirida la publicació escollida, el termini de lliurament de les compres és de quatre dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.