Santa Mònica reivindicarà la Rambla

Barcelona es gira d'esquena a l'art quan arriba l'estiu. Si més no és el que pensa Vicenç Altaió, responsable del centre Arts Santa Mònica, situat al capdavall de la Rambla. «Normalment, pensem que la riuada de visitants que vénen a Barcelona viatgen a la ciutat com a turistes de sol i platja, però això no és cert, la gran majoria tenen interès per la cultura». Per satisfer aquesta demanda dels forasters i per animar el desig local, Arts Santa Mònica presentarà una programació a l'estiu de 2010 del mateix nivell que la resta de l'any. El 15 de juliol (i fins el 26 de setembre) s'inaugurarà Barceló abans de Barceló, 1973-1982, que mostrarà la trajectòria de l'artista centrada en les ciutats de Palma, Barcelona i Tolosa de Llenguadoc en el període que va des dels seus primers treballs fins a la consagració de l'artista a la Documenta de Kassel, el 1982.

L'origen del punk

Complementant aquesta oferta, a les mateixes dades es mostrarà The London punk tapes, on es mostraran les cintes de vídeo que va enregistrar Jordi Valls entre el 1976 i 1977 a Londres en les què es recullen els primers concerts de la més florida escena punk: Sex Pistols, Clash, The Damned, Subway Sect, Billi Idol & Generation X, The Slits i Buzzcoks. Completarà el triplet estiuenc Projecte Alícia, la interpretació gràfica que va fer l'artista holandès Pat Andrea dels llibres de Lewis Carrol Alícia al país de les meravelles i A través del mirall.

La programació de 2010 d'Arts Santa Mònica, a més de reivindicar corrents musicals i artistes en el seu vessant històric, també reivindicarà el seu hàbitat natural: la Rambla. Per això presentarà La Rambla per dins i per fora, amb el treball fotogràfic conjunt del català Jordi Bernadó, especialista a mostrar la intensitat anímica dels paratges que fotografia, i de l'italià Massimo Vitali. La mostra es presentarà el 21 d'abril i es presentarà conjuntament amb una exposició fruït de l'experiència de l'estada de l'artista Mireia Masó a l'Atlàntida i de l'exposició Desplazamientos amb obres de David Bestué i Marc Vives, Sergio Belinchón, Dora García, Bleda y Rosa i altres. Aquestes tres mostres inclouen el que és el concepte de lloc i territori.

També circ

La voluntat pluridisciplinar de la programació de l'any vinent d'Arts Santa Mònica farà que es visiti territoris tan diversos com ara el món del circ, mitjançant l'exposició Els Rivel, un segle de circ, la poesia de Joan Salvat-Papasseit i la relació entre la televisió i les arts. També es presentarà un projecte inacabat per la seva malaurada mort de l'artista Chema ÁlvarGonzález i una exposició dedicada a resseguir les nostres avantguardes creatives dedicada al compositor contemporani Josep Maria Mestres Quadreny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.