ANNA ESTERLICH I JESÚS GONZÁLEZ

PRESIDENTA I VICEPRESIDENT DE L'ASSOCIACIÓ PESSEBRISTA DE SANT ADRIÀ

«Com el bon vi, millorem amb els anys»

Quins canvis trobaran enguany els visitants del pessebre vivent de la Catalana?
–(Jesús González) «Aquest any tenim menys espai, però al contrari del que es podria pensar, no perdrem escenes sinó que en guanyarem alguna. Serà un pessebre molt maco.»
–I a diferència d'altres anys, les representacions no comencen fins el dia de Nadal.
–(Anna Esterlich) «El farem de set a nou del vespre els dies 25, 26 i 27. Començar el dia de Nadal ens suposarà un esforç perquè estarem preparant-ho tot fins al darrer dia, tot i haver començat ja fa uns quants mesos.»
–Però la crisi no ha pogut afectar l'esdeveniment.
–(A.E.) «La crisi també ha arribat al pessebre i per això el públic haurà de ser una mica més indulgent amb nosaltres si troba que a l'arribada de Jerusalem falten alguns detalls. Tot i que hem tingut menys recursos, hem reciclat molt més material i hem disposat de més voluntaris que en altres edicions.»
–Això és una gran notícia.
–(A.E). «I tant! De fet, enguany hi haurà una trentena de personatges més. La crisi ha estat econòmica, però no de voluntariat jove, i això és molt important.»
–Com expliqueu aquest fet?
–(J.G.) «El boca-orella ha funcionat més del que esperàvem. Tot i això, nosaltres mateixos ja transmetem aquesta experiència a les noves generacions, que l'agafen amb molta il·lusió.»
–I no posen cap pega al fet que sigui una activitat sense cap ànim de lucre.
–(J.G.) «Ells ja saben que per visitar el pessebre no es paga cap entrada i que darrere d'aquesta activitat no hi ha cap interès econòmic. A més, els més petits han estat els protagonistes d'una altra novetat d'enguany.»
–Quina?
–(A.E.) «Ahir vam organitzar una excursió de diferents col·lectius i esplais infantils de la vila per tal que coneguessin el pessebre de dia, com està fet i com ens organitzem. També vam aprofitar per explicar-los què significa el Nadal, una tradició i uns valors que cal mantenir vius entre tots i que van més enllà del consumisme actual.»
–(J.G.) «Els nostres pares ens van ensenyar aquest esperit nadalenc que a poc a poc s'està perdent. I, com diu aquell, si es perden els orígens es perd la identitat.»
–Quin balanç fan de la trajectòria del pessebre vivent de la Catalana?
–(A. E). «Qualsevol entitat podria sentir-se molt orgullosa de fer una activitat com la nostra, que ja fa més d'una dècada que dura, que cada any visiten prop de 15.000 persones procedents d'arreu de la província, i que en el llibre de visites rebem missatges com per exemple que com el bon vi, millorem amb els anys.»
–I això fa patxoca.
–(A.E.) «I aquesta no és l'única felicitació! També hi ha qui ens demana que continuem així perquè ajudem a fer un món millor o altres que pensen que Sant Adrià seria un altre sense el pessebre.»
–De fet, l'Ajuntament ha reconegut la feina que fan atorgant-los aquest any un premi Ciutat de Sant Adrià i fent-los pregoners de la festa major.
(J.G.). «Aquest ha estat un any rodó. Tot plegat ens ha omplert d'orgull, ens ha fet més grans i ens ha aportat molta més empenta i il·lusió per tirar endavant en els propers anys.»
–Tot i que tenen els anys comptats per la futura transformació del barri.
–(J.G). «Tot i que se'ns podria habilitar un espai alternatiu dins del barri, que continuem o no fent el pessebre ja no depèn de nosaltres. Això sí, si depèn de l'associació, hi ha pessebre per molts anys.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.